Fiorentinas Arthur Cabral och Milans Malick Thiaw i duell i kvällens match.
Fiorentinas Arthur Cabral och Milans Malick Thiaw i duell i kvällens match. - Foto: TT

Långt inhopp av Zlatan – men förlust för Milan

Ett nytt inhopp – och ganska långt den här gången.Zlatan Ibrahimovic, 41, fortsätter visa att han skakat av sig den svåra knäskadan och det långa speluppehållet.Men den här gången kunde han inte hjälpa Milan till poäng.

Hemma på Stadio Artemio Franchi i Florens vann Fiorentina med 2–1. Argentinaren Nicolás González visade vägen med sitt straffmål fyra minuter in i andra halvlek.

Milans tränare Stefano Pioli satsade på ett trippelbyte i den 66:e minuten och in kom Ibrahimovic, Tiémoué Bakayoko och Divock Origi.

Skälen var två:

Friska ben behövdes för att vända 0–1-underläget i Florens.

Friska ben behövs hos trion som klev av – Ismael Bennacer, Ante Rebic och Olivier Giroud – i den kommande veckans returmöte med Tottenham i Champions Leagues åttondelsfinal.

Någon större effekt gav inte bytena. Ibrahimovic var inblandad i några dueller och kom till ett avslut i jakten på en kvittering och det personliga målet att bli Serie A:s äldste målskytt genom tiderna.

Men skottet, en bredsida på tilläggstid, blev lamt och gav inte målvakten Pietro Terracciano några problem

Kort innan dess hade serben Luka Jovic skickat in 2–0 för hemmalaget.

Reduceringen och kvällens vackraste mål stod Theo Hernandez för, ett rappt skott upp i nättaket i den femte tilläggsminuten.

Milan gick in till matchen med tre raka segrar bakom sig, men tappade i och med förlusten mark till tvåan Lazio som överraskade slog ligaledande Napoli borta med 1–0 i fredags.

Matchen spelades på årsdagen av Davide Astoris bortgång den 4 mars 2018. Astori spelade för både Fiorentina och Milan och hyllades av båda klubbarnas supportrar inför och under matchen.