Villas Christoffer Edlund avgjorde den andra SM-semifinalen mot Bollnäs. Arkivbild. - Foto: TT

Villa-Lidköping en seger från ny SM-final

Tre raka segrar – det är vad som krävs för att Bollnäs ska snuva Villa-Lidköping på möjligheten att spela om bandyns SM-buckla även den här säsongen.Villa vann den rafflande andra semifinalen med 6–5 efter att enkelt ha vunnit den inledande semin med 12–4.

Villa hade 3–0 redan efter 22 minuter, men Bollnäs bet tillbaka i hemmahallen. Reducerade, reducerade och kvitterade.

— Det känns som att vi har varsin halva av halvleken. Vi är riktigt bra innan deras timeout och de är bättre efter den. Vi får en utvisning där vi tappar momentum lite och så ser det ut hela vägen in från det, säger Villa-Lidköpings lagkapten Martin Karlsson till Elitserien Live.

Bollnäs vände matchen i början av andra halvlek, men Villa svarade. Avgörandet satt långt inne. Först i 93:e minuter satte Christoffer Edlund det vinnande 6–5-målet.

— Det är jättetråkigt och jag tycker att vi förtjänar att vinna matchen, säger Bollnäs Oskar Westh.

Villa är säsongens så här långt klart bästa lag och siktar på att nå en femte raka SM-final. Klubben förlorade förra årets final mot Edsbyn.

Den tredje semifinalen spelas i Lidköping på onsdag.

Västerås leder den andra semifinalserien, mot Edsbyn, med 1–0. Klubbarna möts igen på tisdagskvällen.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.