Magnus Eriksson, Djurgårdens lagkapten. Arkivbild.
Magnus Eriksson, Djurgårdens lagkapten. Arkivbild. - Foto: TT

"Satte Djurgården på kartan – ska göra det igen"

Polska topplaget Lech Poznan väntar på bortaplan.En svår nöt att knäcka – men också en motiverande uppgift.Det är väldigt få saker som slår en sådan här match, säger Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson inför den första åttondelsfinalen i Europa Conference League.


Fakta: Lech Poznan–Djurgården

Vad: Åttondelsfinal i Europa Conference League, första matchen. Retur den 16 mars.

När: Torsdag, klockan 21.00.

Var: Miejskistadion, med kapacitet på drygt 42 800.

Domare: Stéphanie Frappart, Frankrike.

Tv: Viaplay

Kompisen på andra sidan: Mittfältaren Jesper Karlström lämnade Djurgården 2020 och valde då att fortsätta karriären i just Lech Poznan. I den polska toppklubben finns även backen Filip Dagerstål och anfallaren Mikael Ishak.

Avstängd i Djurgården: Mittfältare Rasmus Schüller.

Övrigt: Regeln för bortamål är inte längre aktuell.

Övriga åttondelsfinaler: AEK Larnaca–West Ham, Anderlecht–Villarreal, Gent–Basaksehir, Sheriff Tiraspol–Nice, Fiorentina–Sivasspor, Basel–Slovan Bratislava. Tidigare i veckan fick AZ Alkmaar 2–1 bort mot Lazio.

Med fem segrar och en oavgjord vann Djurgården grupp F i Europa Conference League i överlägsen stil. Bara Premier League-laget West Ham stod för ett bättre gruppspel med sex raka segrar och 18 poäng – två fler än Stockholmsklubben.

På torsdagskvällen ska lagkapten Magnus Eriksson & Co försöka ta vid där Europasuccén avslutades i fjol.

— Vi vet vad vi gjorde då vi satte Djurgården på kartan och det ska vi göra igen, säger Eriksson till klubbens webbplats.

— Våra toppar har varit höga, sedan är det klart att vi vill att våra svackor inte ska falla så lågt som det varit. I det stora hela är det en positiv känsla i truppen och det känns bra. Det här är något extra, något annat än vad vi är vana vid.

Victor Edvardsen:

— Vi som var med förra året vet vad det innebär och vi har snackat om på- och av-knappen. Det gäller att hitta på-knappen, gå in i bubblan och veta vad vi ska göra. Då vet vi att vi kan slå vem som helst, säger han till klubbens webbplats.

Matchen är den första av två i åttondelsfinalen, returen spelas på Tele2 arena den 16 mars. Dessförinnan väntar Malmö FF på hemmaplan, den 12 mars, i svenska cupens kvartsfinal.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!