Zlatan Ibrahimovic under fotbollslandslagets samling i mars förra året. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic under fotbollslandslagets samling i mars förra året. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Zlatan-hinten: "Det får du se på onsdag"

På onsdag tar förbundskapten Janne Andersson ut EM-kvaltruppen till matcherna mot Belgien och Azerbajdzjan.Är Zlatan Ibrahimovic ett av namnen?Även om han inte spelar så långa stunder så tror jag att han kan tillföra väldigt mycket, säger Andersson till Fotbollskanalen.


Den 41-årige fotbollsstjärnan gjorde nyligen comeback för Milan efter sin nio månader långa frånvaro till följd av en knäoperation.

I återkomsten mot Atalanta i Serie A fick anfallaren 16 spelminuter och i matchen mot Fiorentina därefter blev det 24 minuter.

På måndagskvällen tar Milan emot Salernitana i ligaspelet och kommande helg gästar Milano-klubben Udinese i Serie A – därefter väntar landslagsuppehåll.

I veckan får vi svaret om Ibrahimovic är uttagen i den svenska trupp till EM-kvalpremiären hemma mot Belgien (24 mars) och Azerbajdzjan (27 mars).

— Det får du se på onsdag, om han är med eller inte. Men jag har tidigare uttryckt att om Zlatan är hel och frisk, även om han kanske inte kan starta matcher, så är den spelare och personlighet han har varit på samlingar och det han har visat i form av engagemang och ledarskap så tror jag att han kan tillföra väldigt mycket ändå. Ungefär som i Milan, även om han inte spelar så långa stunder så tror jag att han kan tillföra väldigt mycket, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.