Rosalias Motomami-logga kommer pryda Barcelona i El Clásico. Arkivbild.
Rosalias Motomami-logga kommer pryda Barcelona i El Clásico. Arkivbild. - Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

Sångerska pryder matchtröjor i El Clásico

När Barcelona till helgen tar sig an ärkerivalen Real Madrid i El Clásico kommer hemmalagets matchtröjor att prydas av den spanska popsångerskan Rosalías logotyp "Motomami".


2022 tecknade Barcelona ett sponsorkontrakt värt miljarder med musikströmningstjänsten Spotify och som en del i avtalet kan Barcelona välja att byta ut Spotifys logga och i stället låta olika artister ta plats på matchtröjorna.

Det här blir andra gången Barcelona utnyttjar möjligheten. I El Clásico-matchen i oktober syntes rapparen Drakes "OVO Owl"-logga på matchtröjorna.

Rosalía är en av Spaniens mest framgångsrika sångerskor på senare år. Albumet "Motomami" är hennes tredje fullängdsplatta. Motomami-loggan kan liknas vid tre M formade som fjärilar.

Barcelona kommer att sälja 1 899 matchtröjor med "Motomami"-loggan, 22 av dem är dessutom självlysande i mörker. Sugen på att slå till? Priset kommer ligga på omkring 2 000 euro, motsvarande cirka 24 000 kronor.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.