Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Öberg om stjärnbeskeden: "Kommer att saknas"

En efter en har fyra stora skidskyttestjärnor de senaste dagarna meddelat att de lägger av.Konkurrenten Elvira Öberg kommer att sakna dem.Det kommer nog att bli ett litet tomrum, det är klart att de kommer att saknas, säger hon.


Anaïs Chevalier-Bouchet, Frankrike, Denise Herrmann-Wick, Tyskland, och norska duon Tiril Eckhoff och Marte Olsbu Røiseland.

Alla har de inför världscupavslutningen i Holmenkollen – där damerna kör sprint på fredagen – offentliggjort att de lägger ned sina karriärer.

Samtliga är OS- och VM-medaljörer och Chevalier-Bouchet och Hermann-Wick tillhör toppnamnen i den här säsongens sammanlagda världscup.

"Inte jätteförvånad"

De är inte lastgamla heller. Fransyskan är 30 år, norska duon 32 och Hermann-Wick 34.

— Jag är inte jätteförvånad, allihopa har varit med i det här väldigt, väldigt länge. Anaïs har ju också barn där hemma, det finns ju ett liv utanför det här också. Bortsett från Tiril så känns det som att de får lägga ned på sina egna villkor och allihopa har fantastiska karriärer bakom sig, säger Elvira Öberg, fyra i den totala världscupen.

Eckhoff har inte tävlat på hela säsongen efter att ha haft hälsoproblem efter att ha fått covid-19 förra våren.

Själv har 24-åriga Öberg många år kvar.

— Ett bra tag till i alla fall, säger hon med ett skratt på en digital presskonferens.

Brorsson fortsätter

Veteranen Mona Brorsson är med sina 32 år jämngammal med den norskorna, men har inga tankar på att avrunda karriären.

— Jag kan inte sluta på det här sättet. Jag kommer att åka åtminstone ett år till. Efter det här året är jag kanske mer motiverad än någonsin. Jag tycker jag hade så mycket på gång OS-året, tog kliv och så blev det platt fall i år. Så jag känner verkligen revanschlusta, säger Brorsson.

Samtidigt beklagar hon att stjärnkvartetten lägger av:

— Det är verkligen ikoner som avslutar nu och det känns lite sorgligt.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.