Linn Svahn tvingas stå över världscupavslutningen i Lahtis den här veckan. Arkivbild.
Linn Svahn tvingas stå över världscupavslutningen i Lahtis den här veckan. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Svahn missar världscupavslutningen

Ebba Andersson och Frida Karlsson är friska och redo för längdskidornas världscupavslutning.Linn Svahn tvingas däremot stå över resan till Lahtis.


Fakta: Truppen till Lahtis

Damer: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Ilar, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Emma Ribom, Jonna Sundling.

Herrar: Edvin Anger, Jens Burman, Emil Danielsson, Truls Gisselman, Marcus Grate, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, William Poromaa, Oskar Svensson.

Den svenska sjukstugan är mer eller mindre bortblåst. Ebba Andersson, Frida Karlsson, Emma Ribom, Linn Svahn, Johan Häggström och William Poromaa stod alla över världscuptävlingarna i Falun i helgen.

Nu har alla utom Svahn tillfrisknat tillräckligt för att kunna vara med i världscupavslutningen i finländska Lahtis fredag–söndag den här veckan. Linn Svahn är dock fortfarande inte redo efter att ha drabbats av en trolig influensa.

Ribom var ett stort frågetecken då hon precis som Svahn valt att också stå över tisdagens sprinttävlingar i Tallinn, men 25-åringen är med i truppen.

"Nu går vi in i säsongsfinalen och får dessutom tillbaka de flesta av VM-åkarna efter diverse frånvaro. Vi vill placera oss så högt som möjligt i de totala cuperna i världscupen, men framför allt är det Maja Dahlqvist och Johanna Hagström som slåss i den absoluta toppen i sprintvärldscupen", säger landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande inför helgens tävlingar

I Lahtis står tre tävlingar på programmet: sprintstafett, sprint i klassisk stil samt 20 kilometer masstart. Byström har goda förhoppningar om att en redan lyckad säsong ska få ett fint avslut.

"Lahtis har rapporterat om strålande förutsättningar och man räknar också med mycket publik och bra tryck", säger Anders Byström.

"Säsongen har varit en rekordsäsong för oss i svenska längdlandslaget, både sett till antal pallplatser och sett till VM-medaljer. Vi vill verkligen avsluta snyggt."

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!