Färjestads Linus Johansson under tisdagens tredje kvartsfinal i herrarnas SM-slutspel i ishockey mellan Färjestad och Frölunda. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Nytt matchstraff och ny bortaförlust för Frölunda

Två matchstraff på två försök i Karlstad.Frölundas Christian Folin fick lämna Löfbergs arena med tungt huvud när Färjestad vann med 3–1 och gick upp till 2–1 i matcher i kvartsfinalserien.

Folin tilldelades fem minuter plus matchstraff i början av den tredje perioden. Frölunda-backen crosscheckade Henrik Björklund och efter en videogranskning från domarna fick Folin lämna isen.

— Vi får spela mycket boxplay i dag, det ser ut som att det suger lite musten ur killarna. Trots att Färjestad inte gör så mycket mål i powerplay får de ändå moment i matchen. Jag tycker vi tappar greppet i andra perioden, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

"Fint mål"

Gästerna från Göteborg redde däremot ut det fem minuter numerära underläget men med åtta minuter kvar av ordinarie tid gick luften ur något när August Tornberg bombade in 3–1 för Färjestad från nära håll, vilket också blev slutresultatet.

— Fint mål, jag tar bara i, full kraft. Jag har en idé var jag vill skjuta, men det är mest kraft det där, säger Tornberg i C More.

Frölunda var annars det lag som tog ledningen i matchen redan efter en och en halv minut, ett mål som gjordes av Anthony Greco efter en omställning.

En blixtminut i mittenakten vände sedan på tillställningen.

Först 1–1 genom Linus Johansson och därefter 2–1 till Färjestad genom Michael Lindqvist.

Timrå vann efter förlängning

Precis som i första kvartsfinalmötet lagen emellan fick Frölunda alltså återigen matchstraff på bortais. Den här gången var det Folin, senast var det backen Andreas Borgman som dessutom stängdes av i tre matcher.

Nästa match spelas i Göteborg på torsdag.

I kvällens andra kvartsfinalserie vann Timrå borta mot Örebro med 4–3 efter förlängning. Stor matchhjälte blev Jonathan Dahlén som avgjorde matchen i början av den andra förlängningsperioden.

Örebro har 2–1 i matcher och nästa match spelas på torsdag, då med Timrå som hemmalag.

/
/
/

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"