Det var utsålt när Malmö föll med 3–4 i en förlängningsrysare hemma mot Brynäs. Malmö leder nu nedflyttningskvalet med 3–1 i matcher.
Det var utsålt när Malmö föll med 3–4 i en förlängningsrysare hemma mot Brynäs. Malmö leder nu nedflyttningskvalet med 3–1 i matcher. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Händemark: Får lita på domaren

Publicerades: 22 Mar, 00:00, Uppdaterades: 22 Mar, 01:08

Offside eller inte?Brynäs segermål mot Malmö i förlängningsrysaren i nedflyttningskvalet blev omdiskuterat.Men domaren har en bra position, så man får lita på honom, säger Malmös lagkapten Fredrik Händemark.


Strax efter klockan 23.00 på tisdagskvällen avgjorde Brynäs kanadensare Greg Scott den fjärde matchen i nedflyttningskvalet borta mot Malmö.

Malmöspelarna protesterade mot 4–3-målet, som kom 8.16 in på den andra förlängningsperioden, men det blev godkänt.

— Jag ser faktiskt inte, men vissa tycker att det är offside. Men domaren har en bra position, så man får lita på honom, säger skåningarnas lagkapten Fredrik Händemark.

Efter tre raka segrar – 5–2, 5–2 och 4–3 – räddade Brynäs den första matchbollen i det ödesmättade kvalet. Förloraren får spela i hockeyallsvenskan nästa säsong – vinnaren blir kvar i SHL. Nästa match spelas på torsdag i Gävle.

— Det är först till fyra (segrar), så det förändrar inte så mycket. Vi har tre vinster och de har en, säger Händemark.

För första gången på länge var det utsålt i Malmö arena – 12 600 åskådare var på plats. De flesta var, av naturliga skäl, Malmösupportrar.

— Mäktigt. Underbart att spela, man skulle ha det så här varje match. Publiken gjorde sitt, jag är glad för alla som kom, säger Fredrik Händemark.

TT: Men du vill inte ha någon repris på lördag?

— Nej, jag avgör hellre på torsdag, säger Händemark med ett leende.

TT
/
/
Senaste nytt

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

1 timme sedan

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

1 timme sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

2 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Alexandersson slutkörd – säkrade VM-silver

2 timmar sedan
Hon hade redan en medalj i fyra olika sporter, orientering, skyrunning, skidalpinism, skidorientering. Nu kan Tove Alexandersson, 30, lägga till en femte. För under lördagen tog Alexandersson VM-silver i traillöpning i österrikiska Tyrolen.

Broberg om helvetet: "Börjar bli galen"

2 timmar sedan
Huvudet vill, men kroppen säger ifrån. Kristoffer Broberg gick runt Ullna på finfina 66 slag, men tvekar ändå om en fortsatt satsning. Jag börjar bli galen. Jag vill inte spela golf på det här sättet, säger Broberg.

Häckens glädjebesked: Sana tillbaka

3 timmar sedan
På söndag tar Häcken emot Mjällby i allsvenskan i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.