Degerfors hemmaarena Stora Valla. Arkivbild.
Degerfors hemmaarena Stora Valla. Arkivbild. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Kommunen vill sälja anrika Stora Valla: "Chock"

Degerfors kommun vill sälja allsvenska Degerfors hemmaarena: klassiska Stora Valla.Beskedet fick klubben en och en halv vecka innan den allsvenska premiären.Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman.


På sin hemsida skriver Degerfors:

"Under onsdagsförmiddagen nåddes Degerfors IF av beskedet att Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun kommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Där står även:

"Tidpunkten för Degerfors kommuns besked är illa vald då den riskerar störa upphandlingen av ny läktare. Upphandlingen måste bli klar innan sommaren för att den ska byggas och vara på plats till säsongen 2024".

När TT når klubbchef Weman berättar han att det väntar ett extrainsatt styrelsemöte i kväll.

— Vi har försökt få kontakt med kommunen utan att lyckas, jag har inte lyckats i alla fall. Det har väl varit allmänt känt att kommunen har ett ansträngt ekonomiskt läge, men att det här kommer nu, en och en halv vecka innan premiär och på det här sättet, det var vi inte förberedda på.

Besvikna

TT: Hur ser ni på att kommunen inte pratat med er?

— Vi är besvikna. Det är oerhört tråkigt att man inte bjuder in oss till dialog i en sådan här stor fråga.

TT: När vill kommunen sälja Stora Valla?

— Vi har inte mer än det pressmeddelande de (kommunen) skickade ut. Jag vet inte om det ska beredas som ett ärende först, det är sällan det går snabbt i beslut i kommunal verksamhet.

TT: Stora Valla är en anrik arena, kan namnet Stora Valla försvinna?

— Det är för tidigt att säga något om det, men det är viktigt att vi har kvar arenanamnet.

Oro inför 2024

Weman säger att klubben räknar med att spela sina matcher på Stora Valla under 2023, men tillägger:

— Det är inför 2024 som oron finns.

TT: Utveckla.

— Vi har haft en dialog med kommunen kring ombyggnationerna och upprustningen för att uppfylla kraven. Ska man hinna med den processen kräver det att det håller en viss tidsföljd. Om det här äventyrar det finns det en risk att vi inte hinner färdigställa byggnationerna innan seriepremiär och då är förbundet tydliga med att det är spelstopp – och då är det att spela på reservarenan till åtgärderna är avklarade.

Degerfors gästar Hammarby i den allsvenska premiären den 2 april.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!