Anna Hasselborg och hennes lag förlorade mot Danmark och får sikta in sig på kvartsfinal mot Italien i hemma-VM i curling.
Anna Hasselborg och hennes lag förlorade mot Danmark och får sikta in sig på kvartsfinal mot Italien i hemma-VM i curling. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lag Hasselborg tvingas till VM-kvart mot Italien

Publicerades: 24 Mar, 17:18, Uppdaterades: 24 Mar, 22:14

Sveriges lag Anna Hasselborg förlorade avslutningen i grundomgången mot borträknade Danmark med 4–9 och missade en direktplats till semifinalerna i hemma-VM i curling i Sandviken.I stället blir det en kvartsfinal mot Italien på lördagsförmiddagen.


Fakta: Så fortsätter curling-VM i Sandviken

Lördag: kvartsfinaler (10.00), semifinaler (16.00).

Söndag: bronsmatch (10.00), final (15.00).

De svenska curlingdamerna har blandat och gett hittills under curling-VM i Sandviken, ett par mil väster om Gävle. Fredagens två avslutande matcher i grundomgången mot Italien (3–7) och Danmark (4–9) slutade i förluster och Sverige – med skippern Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och reserven Johanna Heldin – tvingas spela kvartsfinal i ett nytt möte med Italien på lördagsförmiddagen i jakten på en VM-medalj på hemmaplan.

"Bara radera förlorarkänslan"

— Vi får bara försöka radera ut den känslan, förlorarkänslan, och ändå ta med att vi faktiskt gör två bra matcher i dag ändå. Vi är väldigt nära där vi vill vara. Vi får bara hålla energin uppe och ta med oss det bra spelet, säger Sofia Mabergs till SVT.

Förlusten mot Danmark var oväntad eftersom lag Madeleine Dupont inte hade något att spela för som ett av de bottenplacerade lagen i grundspelstabellen utan slutspelschans.

Aldrig tagit VM-guld

Schweiz och Norge slutade etta och tvåa i sammandraget efter tolv matcher och kvalificerade sig till semifinal. Sverige, Kanada, Italien och Japan – som alla avslutade grundomgången med sju segrar och fem förluster vardera – får nu spela kvartsfinal i jakt på medaljer. Sverige möter Italien och Kanada Japan.

Förlorar Sverige kvartsfinalen är lag Hasselborg, som tagit OS-guld men inte VM-guld utan som bäst VM-silver, utslaget ur hemmamästerskapet. Blir det seger väntar semifinal senare under lördagen.

Kvartsfinalerna inleds klockan 10 och semifinalerna klockan 16.

TT
/
SVT
/
Senaste nytt

Svenska stjärnan imponerade – tog sig till final

1 timme sedan

City vann CL – fullbordade makalösa trippeln

3 timmar sedan
Manchester City har skrivit historia. 1–0-segern mot Inter i finalen säkrade klubbens första Champions League-titel någonsin. Efter att även ha vunnit FA-cupen och ligan är en makalös trippel därmed ett faktum.

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

3 timmar sedan
Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

idag 19:12
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

idag 18:00
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

idag 17:20
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.