Stockholm

Björklöven till semifinal – Modo har matchboll

Björklöven klart för semifinal. Arkivbild.
Björklöven klart för semifinal. Arkivbild. Foto: Patrick Trägårdh/TT

Björklöven är ett steg närmare SHL-spel."Löven" är klart för semifinal i hockeyallsvenskan efter att ha besegrat Västerås med 4–1 i matcher.Parallellt har Modo matchboll efter att ha kört över AIK med 8–3.


Björklöven, som slutade tvåa i grundserien, har imponerat i matchserien mot Västerås. Och nu är man dessutom klart för semifinal efter totalt 4–1 i matcher. Under lördagens match blev det en klar seger med 5–0.

— Vi har helt okej energi, men vi ska inte gå bort oss och dessutom måste vi förbättra hemspelet. Vi ska också sätta mer press på dem, sade tvåmålsskytten Joel Mustonen i C More efter den första perioden.

I den tredje perioden försökte Västerås reducera men i stället för 3–1 kom 4–0 och 5–0, vilket även blev slutresultatet. Björklöven är därmed semifinalklart.

— Det är fantastiskt. Vi har jävligt trogna fans, det är underbart. Vi kommer ut helt okej men Västerås är med länge. Men vi lyckades mala ner dem och de orkar inte med oss, säger Björklöven-spelaren Alexander Wiklund i C More.

I kvällens andra match, den mellan Modo och AIK, blev det seger för Ö-vikslaget med hela 8–3. Modo leder matchserien med 3–2 och kan bli semifinalklart på måndag när lagen möts igen på Hovet.

Vinnaren i hockeyallsvenskans slutspel får spela i SHL nästa säsong.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.