Sveriges Hjalmar Ekdal blev utbytt i paus efter att ha fått en smäll mot huvudet i första halvleken mot Azerbajdzjan i måndagens EM-kvalmatch på Friends arena.
Sveriges Hjalmar Ekdal blev utbytt i paus efter att ha fått en smäll mot huvudet i första halvleken mot Azerbajdzjan i måndagens EM-kvalmatch på Friends arena. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Dåsig" Ekdal utbytt: "Jag mår okej"

Publicerades: 27 Mar, 23:52

Hjalmar Ekdal blev utbytt efter att ha fått ett skott mot huvudet i EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan.Efter matchen kom trots allt lugnande besked från den svenske mittbacken.Jag hade absoluta kunnat spela vidare.


Ekdal fick ett hårt skott i huvudet redan efter tio minuters spel på Friends arena. Burnleybacken spelade ändå klart halvleken, men i paus togs beslutet att det fick räcka så.

— Jag kände mig dåsig och fick helt enkelt inte spela. Men jag mår okej. Det var ett beslut från deras sida (landslagsledningen), utifrån hur jag kände då. Jag vill inte stå här och skylla på något men jag hade absolut kunnat spela vidare, säger Hjalmar Ekdal.

Någon större oro känner han inte heller efter matchen.

— Jag vet inte vad som hände. Det känns som att skottet tog i huvudet. Vi har gjort ett par tester och det ser bra ut, säger Ekdal.

En annan besvikelse var att han inte heller den här gången fick spela ihop med storebrorsan. Precis som mot Belgien i fredags saknades Albin Ekdal på grund av en förkylning.

Bröderna Ekdal har fortfarande inte spelat ihop under sina karriärer.

— Det blev inte så men det kommer fler chanser. Vi får fortsätta kämpa. Det är surt att han gick och blev sjuk, men inget vi kan göra något åt. Det är en dålig tajming, säger Hjalmar Ekdal.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Skrällen: Lukaku bänkas i CL-finalen

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

1 timme sedan
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

2 timmar sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

2 timmar sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

3 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.