Sveriges Hjalmar Ekdal blev utbytt i paus efter att ha fått en smäll mot huvudet i första halvleken mot Azerbajdzjan i måndagens EM-kvalmatch på Friends arena.
Sveriges Hjalmar Ekdal blev utbytt i paus efter att ha fått en smäll mot huvudet i första halvleken mot Azerbajdzjan i måndagens EM-kvalmatch på Friends arena. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Dåsig" Ekdal utbytt: "Jag mår okej"

Hjalmar Ekdal blev utbytt efter att ha fått ett skott mot huvudet i EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan.Efter matchen kom trots allt lugnande besked från den svenske mittbacken.Jag hade absoluta kunnat spela vidare.


Ekdal fick ett hårt skott i huvudet redan efter tio minuters spel på Friends arena. Burnleybacken spelade ändå klart halvleken, men i paus togs beslutet att det fick räcka så.

— Jag kände mig dåsig och fick helt enkelt inte spela. Men jag mår okej. Det var ett beslut från deras sida (landslagsledningen), utifrån hur jag kände då. Jag vill inte stå här och skylla på något men jag hade absolut kunnat spela vidare, säger Hjalmar Ekdal.

Någon större oro känner han inte heller efter matchen.

— Jag vet inte vad som hände. Det känns som att skottet tog i huvudet. Vi har gjort ett par tester och det ser bra ut, säger Ekdal.

En annan besvikelse var att han inte heller den här gången fick spela ihop med storebrorsan. Precis som mot Belgien i fredags saknades Albin Ekdal på grund av en förkylning.

Bröderna Ekdal har fortfarande inte spelat ihop under sina karriärer.

— Det blev inte så men det kommer fler chanser. Vi får fortsätta kämpa. Det är surt att han gick och blev sjuk, men inget vi kan göra något åt. Det är en dålig tajming, säger Hjalmar Ekdal.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

3 timmar sedan
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.