Stockholm

Janne Andersson sågas: "Inte värdigt"

Janne Andersson innan bråket började i Viaplays studio.
Janne Andersson innan bråket började i Viaplays studio. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sverige slog Azerbajdzjan med 5–0, men efteråt handlade allt om det intensiva tv-bråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic.Sportkrönikörernas dom är hård mot förbundskaptenen.


Det var i Viaplays studio efter matchen på Friends arena som Janne Andersson ilsknade till rejält på Bojan Djordjic, efter en fråga om Jesper Karlssons ringa speltid under EM-kvalsamlingen.

Dagens Nyheters Johan Esk skriver att han inte kan minnas ett lika pinsamt medialt haveri av en svensk idrottsledare.

"Att Janne Andersson är en känslomänniska visste alla. Nu vet många också hur det ser ut när topplocket går i en livesändning. Det var ingen vacker syn. Det är inte värdigt någon som har hans roll", skriver DN-krönikören.

Janne Andersson hamnade i fokus efter Azerbajdzjan-matchen.

Aftonbladets Marcus Leifby skriver att det var "tv-sporthistoria i kubikmått" och konstaterar att vi aldrig har sett – eller kommer få se – en förbundskapten i fotboll förlora självkontrollen på det här sättet.

"Det är svårt att föreställa sig hur den där vandrande förargelsen ska kunna ta några konstruktiva beslut i pressade och stressande situationer som ger vårt fotbollslandslag rätt förutsättningar att vinna matcher", skriver han.

Olof Lundh på TV4:s Fotbollskanalen anser att Janne Andersson "gav sammanbrottet ett ansikte" under besöket i Viaplay-studion, som han till slut lämnade i vredesmod.

"Trots att 5-0 öppnade en bättre väg mot EM hamnar fortsatt fokus på Janne Andersson. Pressen på honom kommer att vara fortsatt hård och han tappade många supportrar efter hans reaktion på en fråga man måste kunna ställa".

Under bråket ifrågasatte Janne Andersson det han tyckte var ett negativt fokus på frågorna efter det som till slut blev en klar svensk seger.

Expressens krönikör Anna Friberg:

"Andersson är varken den förste eller sista att tycka att han får 'fel' fråga från media i ett läge när man hellre vill prata om något annat. Men det som hände i går kväll, det är i en annan liga".

I natt sade landslagschefen Jens T Andersson, som då hade pratat med förbundskaptenen, att det inte blev någon bra intervju.

— Jag tror att det är bra om Bojan och Janne pratar med varandra. Han (Janne Andersson) sträckte upp handen och var ångerfull. Vi kommer sätta oss ner med Viaplay.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.