Alexander Sørloth gav Norge ledningen i EM-kvalmatchen borta mot Georgien. Det räckte inte. Georgien kvitterade till 1–1 och det blev delad poäng i Batumi. Arkivbild. - Foto: Fredrik Varfjell/AP/TT

Ny missräkning för Norge utan Haaland

Norges fotbollsherrar har fått en jobbig start på EM-kvalet utan skadade storstjärnan Erling Braut Haaland.Premiärförlusten mot Spanien följdes upp av 1–1 borta mot Georgien.En match vi borde ha vunnit, säger förbundskaptenen Ståle Solbakken till norska TV2.

Med två av fotbollsvärldens hetaste spelare i laget, Manchester Citys Erling Braut Haaland och Arsenals Martin Ødegaard, gick Norge in i EM-kvalet med stora förhoppningar.

Men i sista stund tvingades Haaland lämna återbud med en ljumskkänning, och Ødegaard har inte på egen hand kunnat förhindra det som kommit att bli en riktigt kämpig start på kvalet.

0–3 i premiären borta mot Spanien i lördags följdes upp av endast en poäng i nästa bortamatch: mot Georgien på tisdagskvällen.

Då fick ändå Norge en smakstart på matchen. I den 15:e minuten tog Alexander Sørloth hand om bollen utanför det georgiska straffområdet. Den 27-åriga Real Sociedad-anfallaren tog sig runt ett par försvarare och tryckte in 1–0 med ett tungt, lågt skott.

Gästerna hade chanser för att utöka ledningen både en och två gånger före paus, men ineffektiviteten skulle visa sig kostsam.

Norge hade visserligen bra koll på Georgiens stora stjärna Chvitja Kvaratschelia, men det fanns andra som skulle göra livet surt för Ståle Solbakkens gäng.

Efter drygt en timmes spel tog Georges Mikautadze till vara på en långboll på ett formidabelt sätt när han lät bollen studsa en gång innan han nickade med sig den. Metz-anfallaren tog sig på så sätt förbi hela det norska försvaret och utnyttjade sedan friläget genom att peta in 1–1 förbi Ørjan Nyland.

Kort därefter var Saba Lobzjanidze nära att göra 2–1, men den gången var Nyland med på noterna och det blev delad pott i Batumi.

— Det här är en match som vi borde ha vunnit. Första halvlek var väldigt bra, vi skapade tre riktigt bra chanser utöver målet. Efter paus blev det mer nervöst. Georgien är ett väldigt bra kontringslag, säger Ståle Solbakken till TV2.

— Sedan borde vi ha gjort mål på slutet. Vi borde ha gjort både två och tre mål.

/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.