Alexander Sørloth gav Norge ledningen i EM-kvalmatchen borta mot Georgien. Det räckte inte. Georgien kvitterade till 1–1 och det blev delad poäng i Batumi. Arkivbild.
Alexander Sørloth gav Norge ledningen i EM-kvalmatchen borta mot Georgien. Det räckte inte. Georgien kvitterade till 1–1 och det blev delad poäng i Batumi. Arkivbild. - Foto: Fredrik Varfjell/AP/TT

Ny missräkning för Norge utan Haaland

Publicerades: 28 Mar, 20:26

Norges fotbollsherrar har fått en jobbig start på EM-kvalet utan skadade storstjärnan Erling Braut Haaland.Premiärförlusten mot Spanien följdes upp av 1–1 borta mot Georgien.En match vi borde ha vunnit, säger förbundskaptenen Ståle Solbakken till norska TV2.


Med två av fotbollsvärldens hetaste spelare i laget, Manchester Citys Erling Braut Haaland och Arsenals Martin Ødegaard, gick Norge in i EM-kvalet med stora förhoppningar.

Men i sista stund tvingades Haaland lämna återbud med en ljumskkänning, och Ødegaard har inte på egen hand kunnat förhindra det som kommit att bli en riktigt kämpig start på kvalet.

0–3 i premiären borta mot Spanien i lördags följdes upp av endast en poäng i nästa bortamatch: mot Georgien på tisdagskvällen.

Då fick ändå Norge en smakstart på matchen. I den 15:e minuten tog Alexander Sørloth hand om bollen utanför det georgiska straffområdet. Den 27-åriga Real Sociedad-anfallaren tog sig runt ett par försvarare och tryckte in 1–0 med ett tungt, lågt skott.

Gästerna hade chanser för att utöka ledningen både en och två gånger före paus, men ineffektiviteten skulle visa sig kostsam.

Norge hade visserligen bra koll på Georgiens stora stjärna Chvitja Kvaratschelia, men det fanns andra som skulle göra livet surt för Ståle Solbakkens gäng.

Efter drygt en timmes spel tog Georges Mikautadze till vara på en långboll på ett formidabelt sätt när han lät bollen studsa en gång innan han nickade med sig den. Metz-anfallaren tog sig på så sätt förbi hela det norska försvaret och utnyttjade sedan friläget genom att peta in 1–1 förbi Ørjan Nyland.

Kort därefter var Saba Lobzjanidze nära att göra 2–1, men den gången var Nyland med på noterna och det blev delad pott i Batumi.

— Det här är en match som vi borde ha vunnit. Första halvlek var väldigt bra, vi skapade tre riktigt bra chanser utöver målet. Efter paus blev det mer nervöst. Georgien är ett väldigt bra kontringslag, säger Ståle Solbakken till TV2.

— Sedan borde vi ha gjort mål på slutet. Vi borde ha gjort både två och tre mål.

TT
/
Senaste nytt

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

1 timme sedan

Grant om herrdominansen: "De har missat"

2 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

3 timmar sedan
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

3 timmar sedan
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

3 timmar sedan
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Han blir ny sportchef i "Bajen" efter Jansson

idag 11:36
Det blir Mikael Hjelmberg som tar över som tillförordnad sportchef i allsvenska Hammarby efter Jesper Jansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.