Arnar Vidarsson (mitten) fråntas arbetet som Islands förbundskapten. Arkivbild.
Arnar Vidarsson (mitten) fråntas arbetet som Islands förbundskapten. Arkivbild. - Foto: Michael Sohn/AP/TT

Island sparkar förbundskaptenen efter 7–0-segern

Publicerades: 30 Mar, 20:02

En 7–0-seger mot Liechtenstein räckte inte för att rädda den isländske förbundskaptenen Arnar Vidarssons jobb.45-åringen, som tog över efter att Erik Hamrén sparkats 2020, tvingas nu själv gå efter en svag start på EM-kvalet.


Detta efter att ha förlorat premiären borta mot Bosnien-Hercegovina med 0–3. Då räckte alltså inte den följande storsegern mot det lilla furstendömet.

"Detta är naturligtvis ett svårt beslut, men vi anser att det är korrekt och nödvändigt. Arnar har gjort många bra saker, och han förtjänar beröm för det arbete han gjort under ofta svåra förhållanden. Vi börjar nu arbetet med att hitta hans ersättare, säger Vanda Sigurgeirsdottir, ordförande för det isländska fotbollsförbundet", i ett uttalande.

Island har efter braksuccén i EM 2016, där man nådde kvartsfinal, missat två raka slutspel (EM 2020 och VM 2022) i följd.

TT
/
Senaste nytt

Salmings karriärstvist – satsar på höjdhopp

1 timme sedan

Grant om herrdominansen: "De har missat"

2 timmar sedan
Herrgolfarna fortsätter att dominera i Scandinavian Mixed. Titelförsvararen Linn Grant förstår varför. Det är inte många hål där jag har fördel av att stå längre fram, säger hon.

Elfsborgs sköna maj – spelare och tränare prisas

3 timmar sedan
Det går bra för Elfsborg. Det ger utdelning på flera fronter. Klubben skuggar Malmö FF i allsvenskan och Jacob Ondrejka och Jimmy Thelin får individuella utmärkelser.

Manchester City – klubben som väcker känslor

3 timmar sedan
Beundran, avund, till och med förakt. Manchester City väcker starka känslor. Det är upp till var och en och förhålla sig till klubben men krasst sett till det sportsliga kan det slås fast: Managern Pep Guardiola har byggt ett världslag.

Laimer byter Leipzig mot Bayern München

3 timmar sedan
Konrad Laimer och Emil Forsberg skiljs åt. Mittfältaren lämnar Leipzig och har skrivit på för fyra år i tyska mästarklubben Bayern München. Men snart ses de igen – i Wien.

Han blir ny sportchef i "Bajen" efter Jansson

idag 11:36
Det blir Mikael Hjelmberg som tar över som tillförordnad sportchef i allsvenska Hammarby efter Jesper Jansson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.