Karl-Erik Nilsson ny RF-ordförande. Arkivbild.
Karl-Erik Nilsson ny RF-ordförande. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tidigare fotbollspamp ny RF-ordförande

Karl-Erik Nilsson är ny ordförande för Riksidrottsförbundet. Den förre fotbollsbasen väljs på två år och tar över efter Björn Eriksson som tackade för sig efter åtta år. "Jag känner mig både ödmjuk och glad inför det förtroende som Riksidrottsmötet har gett mig", säger den nyblivne RF-ordföranden i ett pressmeddelande.


Karl-Erik Nilsson ledde Svenska fotbollförbundet i elva år och lämnade posten i mars i år. 65-åringen, som sedan 2017 är första vice ordförande i Uefa, den europeiska fotbollsunionen, har fått stöd av flera specialidrottsförbund som exempelvis fotbollförbundet, basketbollförbundet, ishockeyförbundet och handbollförbundet.

Nilsson var valberednings förslag att efterträda Björn Eriksson som under riksidrottsmötet i Uppsala på söndagen tackade för sig efter åtta år.

"Det är ett stort ansvar och jag tar mig an uppdraget som ordförande med entusiasm. Vi befinner oss i en omtumlande tid på flera sätt med en ansträngd samhällsekonomi och ett osäkert världsläge", säger Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

I maj 2021 hotade Svenska fotbollförbundet, med Nilsson i spetsen, att lämna RF. Anledningen var då ett förslag om bidragstak hade röstats igenom. SvFF ansåg att bidragstaket skulle betyda drygt 30 miljoner kronor i minskade intäkter. Fotbollen förlorade en skiljedom och till slut kom man överens med RF.

I en tidigare intervju med TT ansåg Nilsson att det inte längre fanns någon risk att han skulle uppfattas som att gå fotbollens ärenden som ordförande för Riksidrottsförbundet.

— För min del är den lagd åt sidan. Nu ska jag fokusera på att få kakan att växa – för alla, sade Nilsson.

TT
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.