Linn Grant. Arkivbild.
Linn Grant. Arkivbild. - Foto: Göran Söderqvist/TT

Grant förlorade semifinalen i Las Vegas

I semifinalen tog det stopp för Linn Grant i LPGA-tourens matchspelstävling i Las Vegas. Pajaree Anannarukarn vann med 3/1.


Grant och thailändskan bjöd inledningsvis på golf av allra högsta kvalitet. Anannarukarn inledde med fyra raka birdies och skaffade sig en ledning, men det svenska hoppet kom tillbaka på den utmanande Shadow Creek-banan. Halvvägs var matchen lika – i ett läge där Grant hade spelat de första nio hålen sex slag under par.

Den 23-åriga skånskan lyckades inte hålla samma nivå hela vägen. Grant förlorade hål 10, 12 och 14 och med tre hål kvar var hon tvingad att vinna alla för att få till ett särspel. Efter att ha tagit det 16:e hålet hamnade Grant i ett ruggigt svårt bunkerläge på 17:e och det avgjorde matchen.

Tävlingen i Las Vegas är Linn Grants första på LPGA-touren på amerikansk mark sedan hon åter släpptes in i landet. Fram till den 11 maj fick Grant inte komma in i USA eftersom hon inte är vaccinerad mot covid-19.

TT
/
USA
Senaste nytt

Klart: Borg och Ymer till Stockholm

Bryter tystnaden efter kaoset i Skellefteå

Kontraktet var påskrivet, biljetten var bokad och Kenny Agostino såg fram emot att flytta till Skellefteå AIK. Men knappt 48 timmar senare bröts avtalet med KHL-amerikanen. Nu ger han sin bild av de kaotiska dagarna. Det blev så klart inte som jag hade föreställt mig, säger han till Expressen.

Magdalena Anderssons skarpa kritik mot statsministern: ”Sviker löfte efter löfte”

2 timmar sedan
Först fotbollsledare i Rinkeby. Nu även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson. Kritiken växer mot Ulf Kristersson och Moderaterna för att satsningen på idrott i utsatta områden blev mindre än utlovat. Jag blir både arg och besviken, säger Andersson till Aftonbladet.

Jalal Abdullai matchhjälte för Elfsborg borta mot Halmstad

idag 08:00
Elfsborg vann på bortaplan mot Halmstad med 1-0 (0-0) på måndagen i Allsvenskan i fotboll.

Tashreeq Matthews matchhjälte för Sirius borta mot Värnamo

idag 08:00
Sirius vann på bortaplan mot Värnamo med 1-0 (0-0) på måndagen i Allsvenskan i fotboll.

Allt inför Sveriges ödesmatch mot Italien i kväll

idag 07:30
Det är bara andra omgången, men kvällens Nations League-möte borta mot Italien andas ödesmatch. För Sveriges fotbollsdamer krävs troligen seger om inte OS-drömmen ska gå upp i rök. Här är det viktigaste inför kvällens rysare.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.