Marcus Ericsson under Indy 500-loppet.
Marcus Ericsson under Indy 500-loppet. - Foto: Darron Cummings/AP/TT

Ericsson tvåa i dramatiskt Indy 500

Det var nära men det blev inget mjölkdrickande för racingstjärnan Marcus Ericsson i år. Fjolårssegraren i Indy 500 var med och slogs om segern men blev till slut tvåa. Josef Newgarden, USA, vann. Vi gjorde allt rätt men segern togs ifrån oss, säger Ericsson.


Det blev ett mycket dramatiskt lopp i Indianapolis – det klassiska Indy 500 – med många krascher och omstarter.

Ericsson gick ut först i den sista omstarten, som skedde med blott ett varv kvar att köra. Det var ingen fördel för svensken som ganska snart blev omkörd av Josef Newgarden, som kunde hålla ledningen in i mål.

Svensken var arg när han klev ur bilen och ansåg inte att det gick rätt till när loppet avgjordes med bara ett varv.

— Jag tycker att det var oschysst att göra så, att vi inte fick tillräckligt med varv och att däcken inte hann upp i temp, säger Ericsson i Viaplays sändning.

— Vi gjorde allt rätt, men segern togs ifrån oss. Men situationen är vad den är, jag gjorde allt rätt bakom ratten och jag är stolt. Det är bara att gratta Josef, han gjorde också allt rätt.

Startade som tia

Ericsson startade som nummer tio men körde snart upp sig och var med i täten, tillsammans med den andre svensken, Felix Rosenqvist.

Med 16 varv kvar touchade Rosenqvist muren och blev sedan påkörd och så var dagen över för svensken, som kör för Arrow McLaren.

— Jag blev passerad av någon (Josef Newgarden) och låg på fel sida. Jag pushade och pushade och lyckades nästan, men slog in i muren. Jag försökte hålla mig kvar på banan, men något gick sönder och så kom Kyle (Kirkwood) och körde på mig, säger Rosenqvist i Viaplays sändning.

Flera krascher

När fältet sedan släpptes iväg igen tog det inte många sekunder förrän loppet stannade igen. Detta efter att Pato O'Ward, som ledde efter Rosenqvists krasch, hamnat efter och försökte köra om Ericsson på insidan. Ericsson stängde O'Ward som snurrade och sedan drog in i muren.

När loppet sedan kom i gång igen blev det en ny krasch, med fem bilar inblandade, och rödflagg. Då återstod bara ett varv. Newgarden visste att det var en fördel att ligga tvåa och tog vara på chansen.

— Jag är så tacksam, jag ville vinna så otroligt mycket. Det var en sån fajt, säger Newgarden i segerintervjun.

TT
/
USA
Senaste nytt

Schippers slutar: "En resa utan ånger"

Klart: Borg och Ymer till Stockholm

2 timmar sedan
Leo Borg och Elias Ymer, Sveriges just nu bästa tennisspelare, får wild card till Nordic Open, den klassiska ATP-turneringen i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Bryter tystnaden efter kaoset i Skellefteå

2 timmar sedan
Kontraktet var påskrivet, biljetten var bokad och Kenny Agostino såg fram emot att flytta till Skellefteå AIK. Men knappt 48 timmar senare bröts avtalet med KHL-amerikanen. Nu ger han sin bild av de kaotiska dagarna. Det blev så klart inte som jag hade föreställt mig, säger han till Expressen.

Magdalena Anderssons skarpa kritik mot statsministern: ”Sviker löfte efter löfte”

idag 11:16
Först fotbollsledare i Rinkeby. Nu även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson. Kritiken växer mot Ulf Kristersson och Moderaterna för att satsningen på idrott i utsatta områden blev mindre än utlovat. Jag blir både arg och besviken, säger Andersson till Aftonbladet.

Jalal Abdullai matchhjälte för Elfsborg borta mot Halmstad

idag 08:00
Elfsborg vann på bortaplan mot Halmstad med 1-0 (0-0) på måndagen i Allsvenskan i fotboll.

Tashreeq Matthews matchhjälte för Sirius borta mot Värnamo

idag 08:00
Sirius vann på bortaplan mot Värnamo med 1-0 (0-0) på måndagen i Allsvenskan i fotboll.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.