Marcus Ericsson under Indy 500-loppet.
Marcus Ericsson under Indy 500-loppet. - Foto: Darron Cummings/AP/TT

Ericsson tvåa i dramatiskt Indy 500

Det var nära men det blev inget mjölkdrickande för racingstjärnan Marcus Ericsson i år. Fjolårssegraren i Indy 500 var med och slogs om segern men blev till slut tvåa. Josef Newgarden, USA, vann. Vi gjorde allt rätt men segern togs ifrån oss, säger Ericsson.


Det blev ett mycket dramatiskt lopp i Indianapolis – det klassiska Indy 500 – med många krascher och omstarter.

Ericsson gick ut först i den sista omstarten, som skedde med blott ett varv kvar att köra. Det var ingen fördel för svensken som ganska snart blev omkörd av Josef Newgarden, som kunde hålla ledningen in i mål.

Svensken var arg när han klev ur bilen och ansåg inte att det gick rätt till när loppet avgjordes med bara ett varv.

— Jag tycker att det var oschysst att göra så, att vi inte fick tillräckligt med varv och att däcken inte hann upp i temp, säger Ericsson i Viaplays sändning.

— Vi gjorde allt rätt, men segern togs ifrån oss. Men situationen är vad den är, jag gjorde allt rätt bakom ratten och jag är stolt. Det är bara att gratta Josef, han gjorde också allt rätt.

Startade som tia

Ericsson startade som nummer tio men körde snart upp sig och var med i täten, tillsammans med den andre svensken, Felix Rosenqvist.

Med 16 varv kvar touchade Rosenqvist muren och blev sedan påkörd och så var dagen över för svensken, som kör för Arrow McLaren.

— Jag blev passerad av någon (Josef Newgarden) och låg på fel sida. Jag pushade och pushade och lyckades nästan, men slog in i muren. Jag försökte hålla mig kvar på banan, men något gick sönder och så kom Kyle (Kirkwood) och körde på mig, säger Rosenqvist i Viaplays sändning.

Flera krascher

När fältet sedan släpptes iväg igen tog det inte många sekunder förrän loppet stannade igen. Detta efter att Pato O'Ward, som ledde efter Rosenqvists krasch, hamnat efter och försökte köra om Ericsson på insidan. Ericsson stängde O'Ward som snurrade och sedan drog in i muren.

När loppet sedan kom i gång igen blev det en ny krasch, med fem bilar inblandade, och rödflagg. Då återstod bara ett varv. Newgarden visste att det var en fördel att ligga tvåa och tog vara på chansen.

— Jag är så tacksam, jag ville vinna så otroligt mycket. Det var en sån fajt, säger Newgarden i segerintervjun.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.