Hammarbys Maika Hamano, till vänster, gjorde båda målen i 2–1-segern mot IFK Norrköping.
Hammarbys Maika Hamano, till vänster, gjorde båda målen i 2–1-segern mot IFK Norrköping. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Eleganta Hamano bröt Hammarbys segertorka

Två lag jagade trendbrott på Kanalplan, Hammarby fick det. "Bajen" är åter ett vinnande lag efter 2–1 hemma mot IFK Norrköping. Matchvinnare: Maika Hamano.


Den 19-åriga japanskan gjorde båda målen för sitt Hammarby.

Kvitteringen till 1–1 kom med kvarten kvar att spela av första halvlek, strax efter en sällan skådad hörnkavalkad av hemmalaget (fem hörnor på tre minuter).

Hamanos kvittering kom däremot inte på en hörna, den kom efter slarv i "Peking"-försvaret som gjorde att bollen lade upp sig perfekt vid japanskans fötter. 19-åringen avlossade vänsterbössan strax innanför straffområdet – rätt upp i krysset.

2–1-målet var ännu tjusigare.

Kyra Cooney-Cross slog in frisparken bakom Norrköpings uppställda linje, en frispark som Hamano elegant sög ner innan hon skickade in 2–1 i bortre hörnet.

— Hon är matchvinnare i dag och en fantastisk spelare att få spela med, säger Hammarbys lagkapten Alice Carlsson i Viaplay.

Inför matchen hade Hammarby fyra matcher utan seger, kvällens trepoängare var därför efterlängtad och tar upp "Bajen" till andra plats i tabellen, fem poäng bakom Häcken i topp.

— Skönt att studsa tillbaka och vara i vinnarspåret igen. Det var tre poäng som var viktigt att ta i dag och det gör vi, säger Carlsson.

För nykomlingen IFK Norrköping, som inledde årets damallsvenska urstarkt, fortsätter det däremot att gå trögt.

Kvällens förlust, där lagkapten My Cato nickade in gästernas mål, var sjunde raka nederlaget.

"Peking" är nia i tabellen och har tre poäng ner till Djurgården som är på kvalplats.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se