Zlatan Ibrahimovic var tårögd under hyllningen på San Siro.
Zlatan Ibrahimovic var tårögd under hyllningen på San Siro. - Foto: Gabriel Bouys/AFP/TT

Zlatans tårögda farväl

"Ibrahimovic, Ibrahimovic, Zlatan Ibrahimovic." Milansupportarna sjöng svenskens namn om och om igen inför avspark mot Hellas Verona. Och på vip-läktaren satt stjärnan med tårar i ögonen.


Trots att Zlatan Ibrahimovic inte kom till spel i den sista Serie A-omgången på grund av skada handlade det mesta om honom ändå.

Som vanligt.

Milan har bekräftat att Ibrahimovic lämnar klubben i samband med att hans kontrakt går ut vid månadsskiftet. För att hylla sin hjälte vecklade supportrarna ut ett jättetifo till 41-åringens ära inför avspark mot Hellas Verona på San Siro.

"God Bye", stod det i hyllningen. En lek med orden – Ibrahimovic brukar ju likna sig själv vid Gud.

När läktarsångerna nådde sitt klimax, ja då kunde inte ens Ibrahimovic hålla tillbaka tårarna. Från vip-läktaren, bredvid sambon Helena Seger och barnen, vinkade han glatt till publiken och formade händerna som ett hjärta.

Totalt sett blev det drygt 160 framträdanden i Milantröjan under två sejourer för Ibrahimovics del.

Ibrahimovics framtid är oklar. Han har ännu inte gjort klart med någon ny klubb – även om det ryktas om att mittenlaget Monza ska ha erbjudit honom ett kontrakt – och han har heller inte meddelat att karriären skulle vara över.

Själva matchen, den vann Milan med 3–1.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.