Här hyllar kungen Zlatan: "Underbara upplevelser"
Kung Carl XVI Gustaf intervjuas vid Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm om att Zlatan Ibrahimovic slutar med fotbollen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Antonio Calanni AP/TT

Här hyllar kungen Zlatan: "Underbara upplevelser"

Sveriges kung stämmer in i hyllningskören av fotbollskungen Zlatan Ibrahimovic. Han har en fantastisk karriär bakom sig, säger kung Carl XVI Gustaf till TT.


Kungen har träffat Zlatan Ibrahimovic vid flera tillfällen och i olika sammanhang, berättar han.

— Det har alltid varit väldigt inspirerande och intressant, säger kung Carl XVI Gustaf och fortsätter:

— Han har en fantastisk karriär bakom sig. Det är många svenskar som har haft underbara upplevelser och suttit framför tv och haft hjärtat i halsgropen många gånger.

Kungen hoppas att Ibrahimovic, som han beskriver som en stor och entusiastisk person, kan fortsätta att vara en inspiration för ungdomar.

— Jag hoppas han kan fortsätta att uppmuntra ungdomar att vara sportiga och ta vara på sig själva på ett bra sätt.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

3 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.