USA:s tidigare president Donald Trump är nöjd med att golfens PGA- och LIV-torurer har gått samman. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trump är nöjd med att golfens PGA- och LIV-torurer har gått samman. Arkivbild. - Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Trump välkomnar golftourernas sammanslagning

USA:s tidigare president Donald Trump välkomnar det överraskande beskedet om att golfens LIV- och PGA-tourer går samman, rapporterar CNN.


Donald Trump, vars golfbanor varit värd för flera LIV-golfevenemang uttryckte sin förtjusning över beslutet i ett inlägg på sin egen plattform Truth Social.

"Goda nyheter från LIV golf. En stor, vacker och glamorös affär för golfens underbara värld. Grattis till alla!!!", skrev Trump med enbart stora bokstäver.

Beskedet att LIV-touren, PGA-touren och Europatouren går samman kom på tisdagen. Överenskommelsen innebär ett kommersiellt och rättighetsmässigt samarbete mellan tourerna.

I fjol startade den saudistödda LIV-touren som knöt till sig ett antal stora stjärnor genom enorma pengar, både för att gå med i touren och i prispengar. PGA-touren och Europatouren svarade genom att stänga ute LIV-spelarna från spel på tourerna och LIV-tourspelarna fick inte vara med världsrankningen.

Det fick till följd att ett antal spelare gick till domstol och stämde tourerna.

TT
/
Senaste nytt

Stjärnans oro: "Svårt bland allt folk och bilar"

Dokuserie följer Messi i Miami

1 timme sedan
Den argentinska fotbollsstjärnan Lionel Messis flytt till USA och MLS-laget Inter Miami CF har blivit en dokumentärserie som snart har premiär, rapporterar flera medier.

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

igår 23:00
Chelseas säsongsinledning har varit en stor besvikelse. Kanske kommer vändningen nu? Borta mot Fulham tog de en efterlängtad seger, 2–0, och klättrar därmed i tabellen.

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

igår 22:20
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

igår 22:18
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

igår 22:16
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.