Isabelle Haaks Sverige besegrade Bosnien-Hercegovina. Arkivbild.
Isabelle Haaks Sverige besegrade Bosnien-Hercegovina. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.


Svenskorna började bra med fina servar och ännu bättre blockspel. Men sedan vände det. Bosnien åt sig in i matchen, vände och vann första set med 25–21.

När hemmanationen därefter bekvämt vann det andra med 25–17 såg det minst sagt mörkt ut för Sverige.

Men skam den som ger sig.

Från ingenstans var svenskorna, ledda av systrarna Anna och Isabelle Haak, plötsligt det överlägsna laget. Tredje set vanns i stor stil med 25–13.

Och nu hade man fått upp andan. Sverige kvitterade till 2–2 efter 25–16 och tvingade fram ett femte och avgörande set.

Där var man det bättre laget, vann med 15–8 och jättevändningen var fullbordad.

— Jag är väldigt glad över framför allt två saker. Dels gav tjejerna aldrig upp; de fortsatte tro på det hela vägen. Dels är det glädjande att se hur de som kom in från bänken presterade. I bra lag kan många spelare komma in och bidra, och det har vi bevisligen, säger förbundskaptenen Lauri Hakala till förbundets webbplats.

Nu väntar en spännande avslutning hemma i Lund mot gruppledaren Belgien den 17 juni. Seger där innebär gruppseger och avancemang till semifinal.

Även förlust kan räcka då den bästa tvåan också går vidare.

— Det här var en stor och viktig seger för oss. Nu vänder vi hem och laddar om för mötet med Belgien. Där och då kan vi spela med mindre press än vad vi gjorde här i dag. Vi ser verkligen fram emot att kliva in i en fullproppad arena, säger Hakala.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

1 timme sedan

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.