Halmstad besegrade Varberg.
Halmstad besegrade Varberg. - Foto: Adam Ihse/TT

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.


Hallandsderbyt såg länge ut att sluta mållöst men i den 82:a minuten spräckte Viktor Granath nollan från straffpunkten.

Varberg kom dock tillbaka och kvitterade genom Oliver Alfonsi i den 89:e minuten.

Där och då såg det ut som att det skulle sluta 1–1.

Men HBK kontrade och efter en tilltrasslad situation satte Oliver Stanisic bollen i eget mål. Stanisic försökte rensa men träffen blev en lobb över en chanslös Stojan Lukic i Varbergmålet.

Nykomlingen Halmstad har efter tolv matcher 19 poäng och är sjua i tabellen. Varberg sist med fem ynka poäng efter lika många matcher.

— Det gäller att få med sig resultat, bara att gnugga vidare. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson.

TT
/
/
Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.