Fredag 14 Maj
Stockholm

Federer vann till slut över spöket

Förlust efter förlust efter förlust. Men på söndagen vann Federer över Nadal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1-9 i matcher, 9-25 i set. Statistik som inte direkt är smickrande för Roger Federer mot Rafael Nadal på grus. Men nu är det andra bullar. På söndagen vann Federer Masters-turneringen i Madrid efter finalseger över världsettan Nadal – 6-4, 6-4 – och satte press på spanjoren inför Franska Öppna i slutet av maj, årets andra Grand Slam.

I lördagens semifinal räddade Nadal tre matchbollar mot serben Novak Djokovic och säkrade segern först efter dryga fyra timmar och ett slitet knä. I söndagens final var det inte alls samma explosivitet i Nadals ben medan Roger Federer vågade spela ut och satte det mesta. Vid ställningen 4-5 i andra set hade Nadal två chanser att bryta tillbaka. Federer imponerade med tunga servar och tålmodigt baslinjespel, kom tillbaka och säkrade segern med ett serveess.

På läktaren satt stora fotbollsprofiler som Raul, Arjen Robben och Michel Salgado, men deras hemmaspelare misslyckades alltså med att förlänga sin fantastiska svit på grus.

Nadal hoppas i Paris kunna ta sin femte raka titel i Franska Öppna, medan Federer strävar efter tangering av Pete Sampras rekord på 14 Grand Slam-titlar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela