Frölundas ordförande Mats Grauers. Arkivbild.
Frölundas ordförande Mats Grauers. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Även Frölunda nobbar KHL-spelare

Brynäs tog årsmötesbeslut för att stoppa KHL-spelare i sitt hockeylag. Även Frölunda nobbar spelare från den ryska ligan. Vi jobbar inte mot den marknaden, säger ordföranden Mats Grauers till GP.


Gävle-klubben, som nästa säsong spelar i hockeyallsvenskan, beslutade vid årsmötet häromdagen att inte tillåta spelare som fortsatt att spela i KHL efter säsongen 2021/22. Detta på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

SHL-klubben från Göteborg går inte så långt som till årsmötesbeslut för att stoppa spelare från den ryska hockeyligan. Men ordföranden Mats Grauers är ändå tydlig:

— Det vi säger är att vi inte tittar efter spelare som kommer därifrån. De är inte aktuella för oss. Sen har vi inga officiella uttalanden, men sportchefen (Fredrik Sjöström) har det uppdraget och är tydlig med att vi inte söker efter spelare i KHL, säger han.

Grauers säger att beslutet är en självklarhet och helt i linje med både svensk och internationell hockeys hållning, bland annat har KHL-svenskar inte varit välkomna i Tre Kronor sedan ifjol.

— Men vi gör inte en stor sak av det, utan det är bara så vi arbetar.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!