Rebecka Blomqvist, till höger, förlänger med Wolfsburg. Arkivbild.
Rebecka Blomqvist, till höger, förlänger med Wolfsburg. Arkivbild. - Foto: David Inderlied/AP/TT

Svenska landslagsanfallaren stannar i Wolfsburg

Rebecka Blomqvist, 25, blir kvar i Wolfsburg. Det nya avtalet sträcker sig till 2025. "Omgivningen är i världsklass och jag är övertygad om att jag kan ta de nästa stegen i min karriär i Wolfsburg", säger den svenska landslagsanfallaren.


Blomqvist, som är en del av den svenska VM-truppen, anslöt till den tyska klubben i slutet av 2020 och blir nu kvar i ytterligare två säsonger.

"Jag tycker att jag utvecklats väldigt mycket som spelare på två och ett halvt år i Wolfsburg. Omgivningen är i världsklass och jag är övertygad om att jag kan ta de nästa stegen i min karriär i Wolfsburg. Hela teamet är fantastiskt och jag kan knappt vänta på att få kämpa om ytterligare titlar", säger hon i en kommentar på klubbens hemsida.

Sportchefen Ralf Kellermann:

"Det var hela tiden vår önskan, att Rebecka skulle förlänga sitt kontrakt med oss. Hon visade just i slutet av den gångna säsongen hur viktig hon är för oss. Jag är övertygad om att hennes utveckling inte är slut än och att hon har mycket potential i sig".

Wolfsburg slutade tvåa i ligan den gångna säsongen, två poäng bakom Bayern München. Dessutom vann Wolfsburg den tyska cupen och förlorade Champions League-finalen mot Barcelona.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!