Stefanos Tsitsipas under matchen mot Dominic Thiem i årets upplaga av Wimbledon.
Stefanos Tsitsipas under matchen mot Dominic Thiem i årets upplaga av Wimbledon. - Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Tsitsipas: Toalettbråket med Murray är "glömt"

Efter deras möte i US Open riktade Andy Murray syrlig kritik mot Stefanos Tsitsipas för en lång toapaus. Men den fejden har de två nu lagt bakom sig, hävdar greken inför deras match i Wimbledon.


"Dagens fakta. Det tar Stefanos Tsitsipas lika långa tid att gå på toaletten som det tar för Jeff Bezos att flyga ut i rymden. Fascinerande".

Så skrev den den tvåfaldiga Wimbledonmästaren Andy Murray på Twitter efter att han blivit slagen i en fem set lång nagelbitare i US Open 2021.

Under matchen hade Stefanos Tsitsipas nämligen tagit en medicinsk timeout när han förlorat tredje set – följt av en åtta minuter lång toalettpaus inför det avgörande setet.

Men enligt den 24-årige greken har han och Murray grävt ner stridsyxan sedan dess.

— Min uppfattning är att det där löste sig för längesen. Vi var tvungna att spela Laver Cup tillsammans i samma lag. Jag har glömt det. Han har glömt det, sade Tsitsipas efter att han slagit österrikaren Dominic Thiem i fem set i Wimbledons första runda på onsdagen.

Nu möts de två igen i en batalj som som avgörs på torsdagen.

— Han är en person jag respekterar. Han har gjort fantastiska saker inom tennisen. Jag ser fram emot den här matchen, sade Tsitsipas.

Andy Murray, som vann den anrika Grand slam-turneringen 2013 och 2016, vann sin öppningsmatch mot landsmannen Ryan Penniston i raka set.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!