Armand Duplantis i sin Upsala IF-dränk. Här med mamma Helena.
Armand Duplantis i sin Upsala IF-dränk. Här med mamma Helena. - Foto: Ali Lorestani/TT

Duplantis tog hem stavhoppet i lag-SM

De svenska stjärnorna fortsatte under lördagen att slipa på formen inför sommarens VM i Budapest. Inte alls oväntat var det superstjärnan Armand Duplantis som tog hem herrarnas stavhopp. Höjden 5,71 innebar nytt rekord i lag-SM.


— Jag känner mig bra. Jag känner att jag är vart jag vill vara. Jag är i bra form men jag har två tävlingar kvar innan VM och båda är Diamond League. Så det kommer vara ett bra test och se till att allt är perfekt innan VM, säger Duplantis, som har siktet inställt på ett nytt världsrekord i sommar.

— Det är planen. Kanske tidigare än VM också. Polen och Monaco är nästa två tävlingar och båda är bra arenor för att hoppa högt.

Duplantis (Upsala IF) trivdes också med att få representera sin klubb.

— Det är alltid kul att tävla när det är för ett lite annorlunda syfte än bara för sig själv. Att tävla för ett lag, man saknar det när man kör en sport som stavhopp. Så det är kul, säger Duplantis och fortsätter:

— Det är en annorlunda typ av ... känsla. Jag vet inte hur man ska förklara.

En som hade en riktigt bra dag var kulstötaren Fanny Roos som var tillbaka på över 19 meter. Med 19,20 stötte hon till med nytt årsbästa.

Särskilt skönt för Roos var det nog då hon hade det väldigt tungt i Diamond League i Oslo i mitten på juni. Då stod hon för tre ogiltiga stötar.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!