Simon Gustafson i en duell med New Saints Ryan Astles.
Simon Gustafson i en duell med New Saints Ryan Astles. - Foto: Adam Ihse/TT

Gustafson om maskningen: "Ett skämt"

Det tog tid vid insparkarna. Det tog tid vid skadorna. Som dessutom var många. The New Saints gjorde vad de kunde för att hålla siffrorna nere mot Häcken – och lyckades. Det var ju ett skämt, säger Simon Gustafson efter "bara" 3–1.


De bästa walesiska lagen spelar i det engelska seriesystemet. Att det skulle vara viss klasskillnad mellan Häcken och The New Saints var därför inte så oväntat.

Men de walesiska gästernas tidsslöseri var ändå lite frustrerande, medger Simon Gustafson.

— Jag vet inte vad effektiv speltid var, men det är ju ett skämt, säger han.

— Både för oss på planen, men också för dem på läktaren är det ett hån mot hela sporten tycker jag. Man måste kunna lösa det bättre, så att man får mer effektiv speltid.

Sparkade ut boll

Domarna lade till tre minuter i första halvleken och åtta minuter i den andra.

Men det borde ha varit mycket mer tillägg, anser Häckenmittfältaren, som i frustrationen i slutet av matchen sparkade ut en inrullad boll över läktaren och bort från arenan.

— Det var mer så att den inte skulle komma in på planen igen, så att vi kunde spela lite, säger Simon Gustafson med ett leende.

— Samtidigt gör de ju det här för att de vill ha ett så bra resultat som möjligt också. Det får man väl acceptera på något sätt också.

Hyllar målvakten

Häckentränaren Per-Mathias Høgmo är efteråt ändå nöjd med Häckenherrarnas historiska första Champions League-match.

— Vi debuterar med en 3–1-seger. Skapar många målchanser och är det dominerande laget mot ett väldigt hårt arbetande och bra organiserat Saints, som varit ute i den här leken tidigare, säger han.

— Det måste sägas att vi är väldigt nära både två och tre och fyra mål till. Men de har en bra målvakt som stoppar det, skulle jag säga.

TT
/
/
gmo
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!