West Hams lagkapten Declan Rice lämnar klubben för en rekordsumma. Arkivbild.
West Hams lagkapten Declan Rice lämnar klubben för en rekordsumma. Arkivbild. - Foto: Petr David Josek/AP/TT

Declan Rice klar för Arsenal: "Känner mig hemma"

Den engelska landslagsmannen Declan Rice lämnar West Ham för Londonrivalen Arsenal. Det bekräftar hans nya klubb på sin webbplats.


"Vi är väldigt glada över att ha Declan här. Han är en spelare med en enorm kapacitet och som presterat på hög nivå i Premier League och för England i flera säsonger. Han är en exceptionell talang som har potentialen att bli väldigt framgångsrik här", säger Arsenals tränare Mikel Arteta.

Declan Rice fyller i:

"Först så vill jag bara tacka Arsenalssupportrar för stödet. Det har varit överväldigande. Det har spekulerats i månader. I dag har jag haft min första dag i klubben och jag känner mig verkligen som hemma".

Enligt samstämmiga uppgifter betalar Arsenal omkring 105 miljoner pund, motsvarande knappa 1,4 miljarder kronor, för mittfältaren. Det gör honom till den dyraste engelsmannen genom tiderna.

Arsenal meddelar att Declan Rice skrivit på ett långtidsskontrakt med klubben, men utan att specificera hur många år kontraktet sträcker sig.

Den 24-årige mittfältaren gjorde totalt 245 tävlingsmatcher för "Hammers" och var kapten då laget vann Europa Conference League förra säsongen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!