Hammarbys Viktor Dukanovic.
Hammarbys Viktor Dukanovic. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Dukanovic matchhjälte för Hammarby i 91:a minuten

Hammarby såg ut att endast få mig sig en poäng från mötet med IFK Norrköping. Men då klev Viktor Dukanovic fram och blev matchhjälte när han på tilläggstid satte dit 2–1 för Stockholmslaget.

Det var en jämn första halvlek när Hammarby tog emot IFK Norrköping på Tele2 arena.

Den första riktiga målchansen stod Hammarbys Adi Nalic för när han i den 29:e minuten nickade mot mål men Norrköpingsmålvakten Oscar Jansson stod i vägen.

Däremot skulle den andra halvleken bli desto mer fartfylld.

Hammarby gick för seger och i den 56:e matchminuten slog Adi Nalic till. 25-åringen fick till en perfekt träff med högerfoten och gav hemmalaget en 1–0 ledning. Det är Nalic andra allsvenska mål i Hammarbytröjan.

— Nej men jag är nöjd över det (målet), sade Nalic i Discovery+ studio.

Norrköping hade flera målchanser men det skulle dröja till den 82:a minuten innan kvitteringsmålet kom. Arnor Traustason nickade bollen i mål efter att Hammarbymålvakten Oliver Dovin boxat bollen rakt på islänningens panna.

Det såg ut som att Stockholmslaget skulle få nöja sig med en poäng, men då klev Viktor Dukanovic fram. På tilläggstid stod 19-åringen för ett riktigt klassmål och gav Hammarby ledningen.

— Det sista jag sa innan andra halvlek var att vi behöver det lilla extra, att ge den där sista lilla procenten vi har. Vi har ju kvalitén och man ser ju på "Adi" och Viktor, vilka jävla mål, sade Hammarbys lagkapten Nahir Besara efter matchen till Discovery+.

Matchen slutade 2–1 till Hammarby som nu ligger på en sjundeplats i tabellen. IFK Norrköping ligger på en femteplats.