Hammarbys klack.
Hammarbys klack. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Supportrar stoppas från Stockholm-matchen: "Stor besvikelse"

Den nederländska klubben Twente stoppar sina supportrar från att resa till Stockholm för torsdagens returmatch mot Hammarby i Europa Conference League-kvalet. "Det är ett otroligt tufft beslut", säger klubbens generaldirektör Paul van der Kraan.


Anledningen bakom beslutet är de skandalscener som utspelade sig efter förra veckans match mellan lagen i Nederländerna. Ett stort antal Twenteanhängare rusade mot läktarens långsida där "Bajen" hade drygt 200 biljetter avsedda för samarbetspartners samt familjer till spelare och anställda. Ett stort slagsmål bröt ut och en person fick föras till sjukhus.

Tre dagar före nästa match mellan lagen, i Stockholm på torsdag kväll, kommer Twente med beskedet att de stoppar sina supportrar från att åka dit.

"Vi anser att vi måste ta vårt ansvar, och därför tvingas vi till det här beslutet. Vi inser att det är en stor besvikelse för många eftersom de har sett fram emot resan i flera veckor och redan bokat resan", säger klubbens generaldirektör Paul van der Kraan i ett uttalande.

Twente meddelar också att de delvis kommer att ersätta fansens kostnader för redan betalda biljetter, flygresor och övernattningar. Antalet klubbrepresentanter från det nederländska laget på plats i Stockholm kommer att vara begränsat. Generaldirektören Paul van der Kraan själv kommer inte att vara på plats.

Twente vann torsdagens match med 1–0.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!