Malmös Søren Rieks och Malmös Isaac Thelin, båda målskyttar, under matchen mot Värnamo. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Efterlängtad Malmöseger – hakar på i toppstriden

Malmö FF vann planenligt över Värnamo – men tabellelvan stod emot länge. Inbytte Søren Rieks avgjorde efter sju minuter på planen (3–1) och Isaac Kiese Thelin blev tvåmålsskytt. Segern betyder jättemycket, säger Kiese Thelin.

Malmö FF behövde seger för att hänga med Elfsborg och Häcken i tabelltoppen. De tre poängen gör att man nu är på samma poäng som Häcken och en poäng efter serieledande Elfsborg.

Segern var också MFF:s första sedan Pontus Jansson vände hem från Brentford.

— Det här ger oss jättemycket, det ger oss bra självförtroende till nästa match, säger Isaac Kiese Thelin till Discovery+.

Han gjorde 1–0 i den 24:e minuten. Efter en trasslig situation efter hörna lyckades han peta bollen i mål.

Värnamo, som inte alls hade någon respekt för storlaget utan trummade på med sin anfallsfotboll, kvitterade tre minuter senare genom Oscar Johansson som pricksköt bollen i mål vid bortre krysset.

Matchen saknade verkligen inte målchanser, men det dröjde till den 73:e minuten, och först efter ett spelarbyte, som hemmalaget kunde avgöra. Inbytaren, dansken Søren Rieks, sköt mellan benen på Värnamo-målvakten Pilip Vaitsiakhovich.

Värnamo försökte få till en kvittering, men MFF kunde hålla undan. I den tredje tilläggsminuten gjorde Kiese Thelin sitt andra mål för kvällen. Han är nu i delad skytteligaledning på tolv gjorda mål.

— När vi kommer till tillräckligt många chanser då blir det mål. Vi har kontroll, men vet också att vi kan bättre – men vinner ändå med 3–1, säger Kiese Thelin.

Värnamo är kvar på elfte plats i tabellen efter 18 spelade matcher.