Lionel Messi sköt sitt lag till final.
Lionel Messi sköt sitt lag till final. - Foto: Chris Szagola/AP/TT

Messis målsuccé – sköt Miami till final

Lionel Messis fantastiska målform fortsätter. Under natten sköt han sitt Inter Miami till final i Leagues Cup. Storstjärnan har nu gjort nio mål på sina sex första matcher för klubben.


Philadelphia Union blev ingen större utmaning för Messi och hans Miami i semifinalen av Leagues Cup – en turnering med lag från amerikanska MLS och Mexiko.

Josef Martínez sköt 1–0 redan efter tre minuter innan det var dags för Messi att kliva fram.

36-åringen fick lite yta strax framför straffområdet, drog till och dubblerade ledningen. Det var Messis nionde mål på hans första sex matcher för Miami.

Messis förre Barcelonakompis Jordi Alba ökade på till 3–0 innan Philadelphia fick lite kontakt när förre Helsingborgs- och Örebrospelaren Alejandro Bedoya reducerade. Det hoppet försvann när David Ruiz punkterade till 4–1 i matchens slutskede.

Nu väntar final mot Nashville i helgen, Messis 42:a i karriären.

— Vårt mål var att kvalificera oss för internationellt tävlingsspel nästa säsong och det har vi gjort i kväll, säger Miamis tränare Gerardo Martino.

Ja, för semifinalsegern innebär även att Inter Miami är klart för spel i Nordamerikas Champions League nästa år. Där har man också chansen att boka en plats till 2025 års VM för klubblag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!