Mary Earps (vänster) och Millie Bright (höger) deppar efter den tunga finalförlusten i VM i Sydney.
Mary Earps (vänster) och Millie Bright (höger) deppar efter den tunga finalförlusten i VM i Sydney. - Foto: Rick Rycroft

Besvikelsen efter finalförlusten: "Väldigt nära"

EM-guld i fjol. Men England lyckades inte att gå hela vägen i VM och fick nöja sig med silver efter finalförlust mot Spanien, 0–1. Det är blandade känslor, stolthet och besvikelse, säger lagkapten Millie Bright.


Olga Carmona gav spanjorskorna ledningen i den 29:e minuten – ett mål som visade sig räcka till nationens första VM-guld på damsidan.

Spanien höll undan och besegrade England med 1–0 i finalmatchen i Sydney.

— Vi åker hem med huvudet högt, men det är blandade känslor. Stolthet och besvikelse. I andra halvlek gav vi allt, men vi tog inte vara på chanserna. Och det måste man göra i en VM-final och speciellt när man möter ett skickligt pass som Spanien, säger Millie Bright och fortsätter sedan med att hylla laget:

— Vi visade karaktär och vilka vi var i andra halvleken. Bytena hjälpte oss att behålla bollen inom laget och vi visade mentalitet. Jag är stolt över laget och vi kommer komma tillbaka.

Förbundskapten Sarina Wiegman, som ledde laget till EM-guld på hemmaplan 2022, var besviken men medgav samtidigt att Spanien förtjänade segern.

— De har varit den här turneringens bästa lag när det gäller att hålla i bollen. Men vi kunde ha vunnit, vi var väldigt nära.

Wiegman säger på presskonferensen efter matchen att hon trodde att hennes lag skulle vakna efter Mary Earps straffräddning i den andra halvleken.

— När Mary rädde straffen så tänkte jag ”nu kommer vi göra mål, vi kommer göra 1–1”. Men det gjorde vi inte.

— Alla var väldigt besvikna över att vi inte vann matchen. Men vi kan vara väldigt stolta över oss själva, trots att man kanske inte känner så nu.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!