Novak Djokovic firar segern i första omgången i US Open.
Novak Djokovic firar segern i första omgången i US Open. - Foto: Jason DeCrow/AP/TT

Djokovic världsetta efter US Open-comeback

Både Novak Djokovic och Caroline Wozniacki gjorde comeback i US Open – med segrar. Jag fick en fantastisk start, säger Djokovic, vars seger gör honom till världsetta igen.


Den trefaldige US Open-vinnaren har inte spelat på Flushing Meadows sedan 2020. Han är inte vaccinerad mot covid-19 och blev därmed inte insläppt i USA under några år.

— Jag har sett fram emot det här ögonblicket under några år, att få spela på vår idrotts största arena, den mest högljudda arenan och att få spela kvällsmatch, säger serben.

Djokovic slog fransmannen Alexandre Muller med 6–0, 6–2, 6–3.

— Jag tror utförandet visar hur jag kände det i kväll, framför allt i de två första seten. Det var nästan felfritt och ett perfekt första set, menar världstvåan.

Djokovic kommer dock tillbaka på tennistronen om ett par veckor. När världsrankningen presenteras efter grand slam-turneringen i New York har Djokovic gått förbi Carlos Alcaraz, Spanien.

Danskan Caroline Wozniacki gjorde tidigare i augusti comeback i tennisen efter tre år. Och den förra världsettan hade inga problem att ta sig vidare till andra omgången i US Open. Hon besegrade den ryska kvalspelaren Tatiana Prozorova med 6–3, 6–2.

— Det känns otroligt att vara tillbaka, säger 33-åringen som fick ett wildcard till turneringen.

— Det var så klart nervöst eftersom jag inte varit här sedan 2019.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!