Declan Rice har bytt West Ham mot Arsenal.
Declan Rice har bytt West Ham mot Arsenal. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Här är tio heta Premier League-övergångar

Premier League-klubbarna har sin vana trogen shoppat loss rejält under sommaren. Här listar TT tio heta övergångar att hålla koll på under säsongen.


+ Declan Rice, mittfältare, från West Ham till Arsenal

Mittfältsgiganten gick från kung till paria i West Ham-lägret då han i somras lämnade klubben för rivalen Arsenal. Är "Gunners" dyraste köp genom tiderna – och det är kanske inte så konstigt att han kostade omkring en miljard. För Rice anses vara en av världens allra bästa defensiva mittfältare och ska vara tungan på vågen när Arsenal i år jagar Premier League-titeln.

+ Sandro Tonali, mittfältare, från Milan till Newcastle

Milanledningens tanke var nog att Tonali skulle vara klubbens mittpunkt i flera år framåt – men den unge italienaren ville annorlunda och när Newcastle lade omkring 800 miljoner kronor på bordet kunde varken han eller Milan tacka nej. 23-åringen liknas vid Andrea Pirlo och kommer ligga bakom det mesta i offensiv väg för Alexander Isaks lag under säsongen.

+ Mason Mount, mittfältare, från Chelsea till Manchester United

Visst, den gångna säsongen var kanske inte den bästa i hans karriär och hans status i Chelsea flagnade en aning. Men att Mount ändå skulle lämna sin moderklubb för Man United kom nog som en överraskning för många. I United får den engelske landslagsmannen en mer tillbakadragen roll på mittfältet än vad han hade i Chelsea, det har tränaren Erik ten Hag meddelat.

Mason Mount spelar numera i Manchester United.

+ Kai Havertz, anfallare, från Chelsea till Arsenal

Ytterligare en på många sätt känslig övergång mellan två Londonrivaler. Den dyra affären läckte ut i förtid och Havertz var tvungen att publicera en video på sociala medier där han mer eller mindre bad Chelseas supportrar om ursäkt för hur de fick reda på att han skulle lämna. Den tyske anfallaren kommer att spela en stor roll i Arsenals lagbygge den här säsongen.

+ Rasmus Højlund, anfallare, från Atalanta till Manchester United

Den danske supertalangen fick sitt stora genombrott i Serie A förra säsongen då han smällde in nio mål på 32 matcher för Atalanta och han går minst sagt en ljus framtid till mötes. 20-åringen, som kostade runt en miljard, har varit skadad under säsongsupptakten men är snart redo för spel och då hoppas United han han ska leverera i klass med vad Erling Haaland gör för lokalrivalen Man City.

+ Josko Gvardiol, back, från Leipzig till Manchester City

Man City har inte svävat i väg på transfermarknaden den här sommaren, men klubben öppnade den stora plånboken för att locka till sig den kroatiske stjärnan. Gvardiol är bara 21 år gammal men har redan samlat på sig rejält med erfarenhet från spel i både Dinamo Zagreb och Leipzig och hans ses som sin generations kanske mest lovande försvarsspelare.

Josko Gvardiol väntas bli en riktig försvarsgeneral i Man City.

+ Dominik Szoboszlai, mittfältare, från Leipzig till Liverpool

Szoboszlai är en riktig Jürgen Klopp-favorit, och ungraren kommer passa bra in i Liverpools tempofyllda sätt att spela fotboll. Han är användbar både överallt på mittfältet och även som ytter – och dessutom är han målfarlig. Är Liverpools fjärde dyraste köp genom tiderna och kommer få stort förtroende under säsongens gång.

+ Moisés Caicedo, mittfältare, från Brighton till Chelsea

21-åringen från Ecuador var en av Premier Leagues allra bästa spelare förra säsongen och flera storklubbar drog i honom under sommaren. Redan i januari gjorde han klart att han ville testa sina vingar på högre nivå än Brighton och till slut blev det Chelsea som drog det längsta strået. Londonlaget betalade mer än en miljard för hans tjänster och tanken är att Caicedo, från sin defensiva mittfältsposition, ska styra Chelsea spel i flera år framöver.

+ Alexis Mac Allister, mittfältare, från Brighton till Liverpool

Argentinaren med det engelskklingande namnet var precis som Caicedo en av Premier Leagues bästa spelare under 2022–23 och en stor del i Brightons succésäsong. Världsmästaren är en allsidig mittfältare som blandar hårt jobb med teknisk finess och han är en spelare som kommer vara given i Liverpools startelva under säsongen.

+ James Maddison, mittfältare, från Leicester till Tottenham

Den engelske landslagsmannen har direkt blivit vice lagkapten i Tottenham. Han är en spännande och sevärd offensiv mittfältare som gör gott om poäng (22 mål på de två senaste säsongerna i Leicester) och han kommer bli otroligt viktig för "Spurs". Inte minst eftersom Harry Kane lämnat ett stort tomrum efter sig.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!