Armand Duplantis överlägsen i Zürich.
Armand Duplantis överlägsen i Zürich. - Foto: Philipp Schmidli AP/TT

Duplantis överlägsen – nära världsrekord

Stavhopparen Armand Duplantis stod, föga förvånande, som segrare i Zürich Svensken vann på sex meter – och gick sedan för världsrekord. Det var svårt att väcka kroppen efter VM, säger "Mondo" i SVT.


Med ett färskt VM-guld åkte Armand Duplantis till schweiziska Zürich för en ny Diamond League-tävling.

Förvisso var det förhållandevis en skakig inledning när Duplantis rev på 5,85, i det första försöket. Men sedan skärpte han till sig och klarade ribban – utan att ens behöva ta av sig uppvärmningsbyxorna.

De andra konkurrenterna rev ut sig en efter en och till slut stod Duplantis som vinnare på 6,00.

— Det kändes bra, men det var svårt att väcka kroppen efter ett VM, säger Duplantis i SVT.

"Mondo" nöjde sig inte med att bara vinna – han gick för världsrekord på 6,23. I det andra försöket var 23-åringen ytterst nära, men ribban föll till slut. Kvällen var sedan över efter rivning i tredje försöket.

— Jag blev överraskad över mina försök på 6,23. Det ger mig självförtroende, att jag kan klara höjden.

För Armand Duplantis väntar Finnkampen i helgen på Stockholms stadion.

En annan svensk som tävlade i Zürich var Andreas Almgren på 5 000 meter. Men svensken tvingades bryta halvvägs. För SVT berättar han att det handlar om en skada.

— Vi kom överens om att jag skulle testa att se här. Det kändes ganska bra i början men det blev sämre för varje varv. När det var fyra varv kvar kände jag att jag började halta. Det är ett viktigt år nästa år och man vill inte börja det med att vara borta. Det är trist när formen börjar bli bra och det är många roliga tävlingar, säger Andreas Almgren.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!