Arsenals Declan Rice gjorde 2–1 mot United.
Arsenals Declan Rice gjorde 2–1 mot United. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Arsenal vann stormötet –Lindelöf befarad skadad

Arsenal såg ut att få dela poäng med Manchester United i söndagens stormöte i Premier League. Men på tilläggstid avgjorde Londonklubben med två mål och vann matchen med 3–1. Ett orosmoln inför EM-kvalet: Viktor Nilsson Lindelöf byttes ut med en befarad skada.

Det som såg ut att bli en typisk 1–1-match mellan Arsenal och Manchester United under söndagskvällen, utvecklades till ett slutminutsdrama utan dess like.

United tog ledningen genom Marcus Rashford i den 27:e matchminuten. Men Arsenal var snabba med att svara och minuten senare hade hemmalaget kvitterat genom norske Martin Ødegaard.

Arsenal hade övertaget i den andra halvleken, men i den 88:e minuten klev Alejandro Garnacho fram och satte dit, vad som såg ut att vara, Uniteds ledningsmål.

Men efter VAR-granskning dömdes målet bort som offside, något som gav hemmalaget energi.

Orosmoln över Lindelöf

Declan Rice, som blev Arsenals dyraste köp genom tiderna (1,4 miljarder) när han värvades från West Ham under sommaren, visade att han är värd sina pengar när han efter en hörna från Bukayo Saka gick på eget avslut och kunde ge Arsenal ledningen.

United gjorde vad de kunde för att få till ett kvitteringsmål men i den elfte tilläggsminuten satte Gabriel Jesus spiken i kistan när han kyligt petade in 3–1, vilket även blev matchens slutresultat.

— Det är inte tillräckligt. Vi ville komma hit och vinna. Men vi får ta denna match som en lärdom till nästa bortamatch, säger Uniteds Diogo Dalot till Viaplay.

I slutet av andra halvlek byttes Victor Nilsson Lindelöf ut med en befarad skada.

De oroväckande bilderna på den svenska lagkaptenen kommer olägligt då landslaget samlas på måndag. Blågult har två måstematcher i EM-kvalet mot Estland och Österrike.

Liverpool slog Villa

Liverpool har startat Premier League-säsongen på bästa sätt. Inför mötet mot Aston Villa på Anfield hade laget två segrar bakom sig, och ytterligare en skulle det bli.

Redan i den tredje minuten gav nyförvärvet Dominik Szoboszlai ledningen till hemmalaget.

Ledningen utökades när Matty Cash petade in ett självmål i den 22:a matchminuten.

I den andra halvleken stängde Mohamed Salah matchen när han stötte in bollen i ett öppet mål.

Matchen slutade 3–0 till Liverpool som ligger på en tredjeplats i tabellen. Aston Villa är elva.