Leif Gunnar Smerud är ny tillfällig förbundskapten för det norska damlandslaget i fotboll. Arkivbild.
Leif Gunnar Smerud är ny tillfällig förbundskapten för det norska damlandslaget i fotboll. Arkivbild. - Foto: Nikola Krstic/NTB/TT

Han tar över efter Hege Riise

Hege Riise avgick som förbundskapten för det norska damlandslaget i fotboll efter sommarens kaotiska VM. Nu står det klart att hon ersätts av Leif Gunnar Smerud året ut.


Norges fotbolls-VM blev en rörig historia med intern kritik och ett uttåg i åttondelsfinalen. Efter mästerskapet aviserade det norska fotbollsförbundet att Hege Riise avgår.

På förbundets hemsida bekräftar de nu vem som tar över som temporär förbundskapten: Leif Gunnar Smerud.

"Leif Gunnar är en erfaren och duktig fotbollstränare som känner till norsk landslagsfotboll utan och innan efter alla år inom NFF", säger det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness.

Smerud var tillfällig huvudtränare för det norska landslaget även 2016 och kommer närmast från en roll som tränare för Norges U21-landslag för herrar.

Han kommer att leda det norska damlandslaget resten av året.

"Jag är glad och stolt över att få förtroende att hjälpa NFF och damlandslaget nu när de står utan huvudtränare. Egentligen var jag redo för klubblivet efter många år med landslaget. Men att bidra i höst med de viktiga Nations League-matcherna bara några veckor bort känns som en spännande och meningsfull utmaning."

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!