Glenn Hysén har gjort sig känd både på och utanför planen.
Glenn Hysén har gjort sig känd både på och utanför planen. - Foto: Stella Pictures & Claudio Bresciani / TT

Glenn Hysén nära att dö efter krogkvällen: ”Jag var helt väck”

Glenn Hysén har hållit sig kvar i rampljuset även efter den framgångsrika fotbollskarriären. Här är allt du vill vet om den forne storspelarens barn, åsikter om SD, kopplingen till rapparens Yasin och när han höll på att dö.


Glenn Hysén var en av Sveriges bästa fotbollsspelare på 1980-talet, och har efter karriären jobbat som kommentator, poddat och deltagit i underhållningsprogram som "Let's Dance" och "Kompani Svan".

Här kan du läsa om Glenn Hysens tankar inför hans medverkan i "Kompani Svan".

Nyheter24 har samlat det som googlas mest om Glenn Hysén.

Glenn Hysén ung

Glenn Hysén föddes 1959 och växte upp på Hisingen i Göteborg. Han jobbade som elektriker tills han blev proffs 1983. 

Fotbollsfostran fick mittbacken i IF Warta, innan han värvades till IFK Göteborg som 18-åring. Den allsvenska debuten kom året senare ,1979, mot IFK Norrköping och sedan satte karriären fart på allvar under ledning av Sven-Göran "Svennis" Eriksson.

Glenn Hysén Liverpool

Glenn Hysén spelade i Liverpool mellan 1989 och 1992 och gjorde två mål på 72 matcher för den engelska klubben. 1990 blev han första svensk att vinna engelska ligan.

Under säsongen 1991/1992 var Glenn Hysén skadad en del, men fick även rollen som lagkapten. 

I februari 1992 spelade den svenske mittbacken sin sista match för Liverpool, och flyttade hem till Sverige för spel med Gais.

Glenn Hysén twitter

Glenn Hysén var väldigt stor på Twitter kring 2015 och rankades som en av de mest inflytelserikaste svenskarna på plattformen 2016. 

Han blandar ordvitsar, matchvrål och kärlekshyllningar till flickvännen, med en hel del klavertramp, och avslutar alltid sina tweets med: "Ha d gott!"  

Glenn Hysén är fortfarande aktiv på det som i dag kallas X, och här hittar du honom.

Glenn Hysén Let's Dance

Glenn Hysén var med i TV4:s succéprogram Let's Dance 2014. Han hamnade på nionde plats, och fick lämna programmet efter tredje kvällen. 

– Jag ville inte åka ut i dag men någon måste göra det. Jag gjorde mitt bästa, men de andra är bättre, sa Glenn Hysén till Aftonbladet efter att han åkt ut programmet. 

Här kan du spana in Best of Glenn Hysén i Let's Dance. 

Glenn Hysén SD – sympatiserar han med Jimmie Åkesson?

När Glenn Hysén gästade Nemo Hedéns podd "Nemo möter en vän"  fick han frågan om han var sverigedemokrat och svarade: 

– Jag är det ja. Jag är inte så att jag är politiskt insatt, det är jag fan inte, inte ett dugg. Jag tycker att det är så jävla tråkigt. Men jag tycker att han (Jimmie Åkesson reds. anm) har sunda idéer. När man lyssnar på vad han säger så faller allting, så ja, man fattar.

Det är inte första gången Glenn Hysén hyllar Jimmie Åkesson. 2019 twittrade han: "Jimmie Åkesson, sicken gubbe. När det gäller gängkriminalitet har han en go inställning, ta bort dräglet, hårdare tag" 

Här kan du läsa om att Glenn Hysén senare dementerade att han sympatiserar med SD.

Yasin Glenn Hysén

Rapartisten Yasin har gjort en låt som heter "20-talet" där den kände fotbollsspelaren nämns:

Jag ser dig hata, vad fan är ditt problem?

Du ska alltid kommentera, det är ditt jobb, Glenn Hysén

De pratar diamanter, men har aldrig sett en sten

Glenn Hysén öl

Glenn Hysén har en öl som heter Gött Änna, som säljs på Systembolaget. Ölen är döpt efter podden som Glenn Hysén och Micke Målarn har ihop, som hette "Gött änna".

Glenn Hysén barn

Glenn Hysén är pappa till fem barn. Han fick Tobias Hysén och Charlotte Hysén med Kerstin Mellbin. Han gifte sedan om sig med Helena Hysén, som han fick barnen Alexander Hysén, Anton Hysén och Annie Hysén med.  

Här kan du läsa om Glenn Hyséns turbulenta uppbrott med ex-frun Kerstin Mellbin.

Glenn Hyséns nära döden-upplevelse 

I Göteborgs-Postens podd "031 Fotboll", berättade Glenn Hysén att han var nära att mista livet under en utekväll i Liverpool på 1990-talet. 

Mittbacken var på väg hem från krogen med dåvarande frun Helena, när lagkamraten Steve McMahon drog tag i hans slips. Problemet var bara att Glenn Hysén inte fick loss slipsen, och till slut svimmade av syrebrist. 

– Den satt så hårt och jag blev både grön, gul och blå i ansiktet och Helena skrek har jag fått höra efteråt. Jag visste ju inte vad som hände för jag svimmade av. Jag var helt borta, helt väck, säger han i podden. 

Räddningen blev taxichauffören som hade en sax i handskfacket, och klippte loss slipsen.

Glenn Hysén född – hur gammal är han? 

Glenn Hysén föddes den 30 oktober 1959, och är i skrivande stund 63 år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!