Martin Ødegaard har skrivit ett långtidskontrakt med Arsenal.
Martin Ødegaard har skrivit ett långtidskontrakt med Arsenal. - Foto: Kin Cheung/AP/TT

Norske stjärnan förlänger med Arsenal

Fem år till. Norske fotbollsstjärnan Martin Ødegaard ser sin framtid hos Arsenal och har skrivit ett långtidskontrakt med Premier League-klubben. Ett lätt beslut för mig, säger han till Arsenals webbplats.


Den 24-årige mittfältaren har gjort succé sedan han kom till klubben där han dessutom tidigt utsågs till lagkapten.

Ødegaard sågs i de tidiga tonåren som en av världens främsta talanger. Han värvades till Real Madrid men lyckades inte slå sig in i startelvan. Via utlåningar till Heerenveen, Vitesse Arnhem och Real Sociedad kom han till Arsenal och köptes loss 2021.

Norrmannen är den senaste i raden av profilerade spelare som skrivit på nya eller förlängda kontrakt. Den senaste tiden har Bukayo Saka, Gabriel Martinelli och William Saliba valt att förbli Arsenal trogna.

— Som jag har sagt flera gånger kände jag mig hemma här sedan dag ett. Jag kände också att jag behövde hitta en plats där jag kände mig hemma efter att ha rest runt en hel del, säger Ødegaard.

Under förra säsongen noterade han 15 mål och sju målgivande passningar när Arsenal slutade tvåa i ligan bakom Manchester City.

Att han spelar i en framgångsrik klubb och har en given roll i laget under managern Mikel Arteta gjorde beslutet lättare.

— Det vi gör är verkligen speciellt och spelarna ser vad managern vill göra och hur klubben utvecklas. Jag tror att det är en självklarhet för spelarna att vara en del av det. Med så många hungriga unga spelare är det en fantastisk plats att vara på, säger Ødegaard.

Arsenal ligger just nu fyra i Premier League och spelar på söndag det heta Londonderbyt mot Tottenham hemma på Emirates Stadium.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!