Sverige spelade 2–2 mot Spanien i Nations League.
Sverige spelade 2–2 mot Spanien i Nations League. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sveriges mardröm – spanskt mål i 94:e minuten

Sverige hade länge en poäng i Nations League-premiären mot Spanien. Men i den 94:e minuten avgjorde världsmästaren. Mariona Caldentey satte 3–2 från straffpunkten.

Det började så bra för Sverige mot världsmästaren Spanien hemma på Gamla Ullevi i Nations League-gruppspelet, som också är kval till OS i Paris 2024.

Magdalena Eriksson spräckte nollan efter 23 minuter. Mittbacken nådde högst upp på en hörna och gav Blågult ledningen.

Men Spanien kom tillbaka och kvitterade genom Athenea del Castillo. Spanjorskans skott såg inte helt otagbart för Zecira Musovic, men svenska stjärnmålvakten stod för ett svagt ingripande och 1–1 var ett faktum.

I den andra halvleken tog Spanien ledningen. Eva Navarro fick bollen strax utanför straffområdet och satte bollen i bortre krysset till 2–1.

Men den spanska glädjen blev kortvarigt för minuter senare kvitterade Lina Hurtig och matchen slutade 2–2.

Därefter såg det länge ut att sluta oavgjort.

Men i den 94:e minuten fick Spanien straff – samtidigt fick Amanda Ilestedt direkt rött för målchansutvisning. Fram klev Mariona Caldentey som avgjorde med 3–2-målet.

De två bäst placerade lagen i Nations League – och redan klara arrangörslandet Frankrike får spela OS.

Härnäst väntar Italien för Sverige. Spanien möter Schweiz.