Polis på plats på Mälarhöjdens IP efter skjutningen i onsdags kväll.
Polis på plats på Mälarhöjdens IP efter skjutningen i onsdags kväll. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Mälarhöjdens IP kan stängas efter dödsskjutningen

Stockholms stad överväger att stänga Mälarhöjdens idrottsplats efter skjutningen i onsdags kväll.


— Vi sitter och diskuterar det just nu. Vi samråder med polis och stadsdel, säger Jenny Berg, kommunikationschef på idrottsförvaltningen i Stockholms stad.

Det var strax före kl 19 i onsdags som larm kom om skottlossning på Mälarhöjdens IP i Fruängen i södra Stockholm.

En ung man sköts till döds och under händelsen tränade flera ungdomslag på idrottsplatsen. Gråtande barn och deras ledare sökte skydd i omklädningsrum, enligt Aftonbladet.

— Vi kommenterar inte händelsen som sådan mer än att det så klart alltid är otroligt tragiskt när sånt här sker, säger Berg.

TT
/
/
Senaste nytt

6–0 räckte inte – England missar OS

1 timme sedan

Seger med tre poäng för Uppsala mot Umeå

1 timme sedan
Uppsala vann en riktigt jämn match på bortaplan mot Umeå i Svenska Basketligan herr. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Uppsala vann till slut med tre poäng, 89-86 (18-28, 23-16, 17-22, 31-20).

Arsenal tog ny seger

1 timme sedan
Det går fortsatt bra för Arsenal i Premier League i fotboll. På tisdagen mötte laget Luton och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Luton blev 4-3 (2-1).

Tuff match slutade med seger för Nässjö mot Köping Stars

1 timme sedan
Det svängde i matchen i Svenska Basketligan herr mellan Köping Stars och Nässjö i Köpings Bad & Sport. Hemmalaget Köping Stars hade ledningen i halvtid, med 46-52, men efter pausen vände Nässjö matchen och vann till slut med 90-80 (25-23, 21-29, 24-20, 20-8).

Hwang Hee-chan matchhjälte för Wolverhampton

1 timme sedan
Wolverhampton vann hemmamatchen mot Burnley i Premier League i fotboll med 1–0.

Seger med ett poäng för Södertälje BBK mot Borås Basket

1 timme sedan
Södertälje BBK vann en riktigt jämn match på hemmaplan mot Borås Basket i Svenska Basketligan herr. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Södertälje BBK vann till slut med en enda poäng, 78-77 (13-22, 21-21, 16-17, 28-17).