Tottenhams Richarlison försöker överlista Liverpools målvakt Alisson Becker.
Tottenhams Richarlison försöker överlista Liverpools målvakt Alisson Becker. - Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Dubbla röda kort och självmål när Liverpool föll

Trots dubbla röda kort såg Liverpool in i det sista ut att få med sig poäng från mötet med Tottenham. Men ett självmål med sekunder kvar av matchen gav "Spurs" segern med 2–1. Det är svårt att acceptera, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Det blev en händelserik tillställning när Liverpool gästade London och Tottenham Hotspur stadium. I potten låg möjligheten att överta serieledningen sedan Manchester City oväntat förlorat mot Wolverhampton.

Möjligheterna krympte dock rejält när Curtis Jones visades ut redan efter 25 minuter efter en ful tackling med öppen sula på Yves Bissouma.

Bara minuter senare satte Luis Díaz bollen i nät men blåstes av för offside. Reprisbilderna visade att marginalerna var mycket små. I stället kom ledningsmålet tre minuter senare – för Tottenham.

James Madison slog en smart genomskärare till Richarlison som spelade in till Son Heung-Min som enkelt kunde lägga in bollen bakom Alisson Becker.

Rött kort och offsidemål

Kvitteringsmålet skulle dock komma. På tilläggstid i första halvlek nådde ett inspel Cody Gakpo, som vände om i straffområdet och slog bollen i nät.

Efter en timmes spel hade Tottenham en boll i mål – näst intill identiskt med det första – men linjedomaren vinkade för offside.

Liverpool andades ut, men det skulle bli värre. I matchminut 69 drog Diogo Jota på sig sitt andra gula kort och visades ut även han.

Trots spel med två man mindre i en halvtimme såg ett heroiskt kämpande Liverpool, med en storspelande Alisson Becker längst bak, länge ut att rida ut stormen mot ett uddlöst Tottenham.

Men så med bara sekunder kvar av matchen, i den sjätte övertidsminuten, skickade Joël Matip upp bollen i det egna krysset.

Stolt Klopp

Liverpooltränaren Jürgen Klopp riktade hård kritik mot domarinsatsen efter matchen, men valde att lyfta fram spelarnas inställning.

— Får man inte med sig resultatet så handlar det om prestationen och jag har aldrig varit stoltare över ett lag än jag var i dag, säger han och fortsätter:

— Att det slutar med ett självmål efter en sådan prestation är svårt att acceptera.

Segern innebär att Tottenham avancerar till andra plats i tabellen med 17 poäng efter sju matcher. Liverpool är fyra med 16 poäng.