Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist. Arkivbild.
Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.


Säfqvist tvingades till att pausa karriären tidigare i augusti då han inte mådde bra.

— Det största problemet som jag har haft är ångest för privata saker som har hänt. Det är inte egentligen matcher, säger han i en känslosam intervju med Discovery+.

Nilsson Säfqvist berättar att brytpunkten nåddes den 29 juli då HBK mötte Varberg. 30-åringen stod för en svag insats matchen igenom och då började han få en dålig känsla.

— Jag har gjort hur mycket misstag som helst i min karriär tidigare utan att det har blivit på detta sättet. Detta var ett extremfall av en ångestattack. Det är jättetufft. Jag ser att det var en person som inte mådde bra.

HBK-målvakten säger att han tror att det hela började 2020, då deras nyfödda dotter inte kunde andas på egen hand de första 20 minuterna efter förlossningen.

Frun, som nu har gått igenom två graviditeter, har drabbats av hyperemesis. Det är en sjukdom som orsakar antingen konstant smärta eller magsjuka under graviditeten. Hon blev inlagd på sjukhus veckovis för behandling och för att få i sig droppar med tillräcklig näring.

— Det är ett trauma som man så klart skulle ha bearbetat där och då men som hela tiden har levt kvar och levt med en, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.

TT
/
Senaste nytt

Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

Luleå avgjorde mot HV 71 i förlängningen

1 timme sedan
Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Luleå i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Jack Connolly spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Formstarka Linköping tog ny seger mot Malmö

1 timme sedan
Linköping är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Malmö borta i Malmö Arena på torsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) innebär att Linköping nu har tre segrar i följd i SHL, efter att tidigare haft en tuff trend.

Svensken målskytt i San Joses galna vändning

1 timme sedan
San Jose vände och vann, 6–5, mot Detroit där Patrick Kane gjorde sin debut.

Jarrod Bowen och James Ward Prowse fixade West Hams vändning

1 timme sedan
Tottenham ledde med 1-0 på hemmaplan i Premier League i fotboll efter halva matchen mot West Ham. Men West Ham gjorde två mål i andra halvlek och vände underläge till seger med 2-1.

Stark andra halvlek räckte för Everton

1 timme sedan
Första halvlek var mållös i matchen mellan Everton och gästande Newcastle på Goodison Park på torsdagen. I andra halvlek var det dock Everton som var starkare och vann till slut med 3-0 i Premier League.