Arkivbild.
Arkivbild. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Simhoppslegendaren Toivo Öhman död

Simhoppslegendaren Toivo Öhman är död, bekräftas av simhopptränarna Mathz Lindberg och Ulrika Knape-Lindberg.


Toivo Öhman deltog vid OS 1952 och 1960 och var efter den aktiva karriären med och utvecklade simhoppningen i hela världen. Han var ordförande i Europeiska simförbundets hoppkommitté och satt i Internationella simförbundets hoppkommitté.

Men han gjorde sig mest känd i Sverige när han kommenterade i SVT när Ulrika Knape tog guld och silver vid OS i München 1972.

Toivo Öhman blev 90 år gammal.

TT
/
SVT
/
Senaste nytt

Osäker framtid för stjärnorna efter OS-missen

Italien stjälpte snarare än hjälpte landslaget

Möjligheten att ta sig till OS försvann i fredagskvällens snöyra i Luzern. Landslagets förlust mot Schweiz blev inte lättare att hantera några timmar senare. Då gjorde Italien precis vad Sverige hade hoppats på – slog sensationellt Spanien borta.

Svenska OS-besvikelsen: "Sjukt jävla förbannad"

2 timmar sedan
De svenska fotbollsdamerna missar OS i Paris efter 0–1 mot Schweiz. Bland spelarna är besvikelsen stor. Det känns väldigt ledsamt, säger lagkaptenen Kosovare Asllani.

Svenska OS-drömmen sprack – fotbollsdamerna förlorade mot Schweiz

2 timmar sedan
Snön föll i Luzern – och Sverige med den. OS-drömmen sprack i busvädret för ett svenskt landslag som spelat i motvind mest hela hösten. Schweiz vann med 1–0.

Svensk kross i VM-premiären

3 timmar sedan
Sverige inledde handbolls-VM på bästa tänkbara sätt. Kina besegrades med hela 36–24 i Scandinavium i Göteborg. I halvtid stod det 22–8.

OS-silvermedaljör stängs av för åldersfusk

igår 20:20
OS-silvermedaljören på 400 meter i London 2012, Luguelín Santos från Dominikanska republiken, stängs av tre år för att ha fuskat med sin ålder.