Anthony Elanga noterades för två målpass när hans Nottingham tappade poäng sent. Arkivbild. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Elanga dubbel assistkung när Forest tappade sent

Anthony Elanga och Chris Wood såg ut att ha fixat tre blytunga poäng till Nottingham Forest. Men efter två sena Lutonmål slutade bottenmötet på City Ground oavgjort, 2–2.

Mållöst i paus. Men en rivstart i andra när Anthony Elanga sprang sig fri och serverade Chris Wood som iskallt rullade in 1–0 till Nottingham i sexpoängsmatchen mot bottenrivalen Luton.

Hemmalaget ut att gå mot tre säkra poäng efter att duon kombinerat på nytt i den 76:e minuten.

Den här gången vek Elanga, som värvades till Forest från Manchester United i somras, in från sin vänsterkant och placerade in ett perfekt inlägg på Chris Woods panna. 2–0.

Men nykomlingen vägrade ge sig. Chiedozie Ogbene gav bortalaget lite hopp med ett sent reduceringsmål. Och på stopptid ordnade Elijah Adebayo ett kryss med sitt 2–2-mål.

Manchester City tog tre poäng hemma mot Brighton sedan Erling Haaland hittat nätet på nytt. Norrmannen gjorde det andra målet i 2–1-segern.

Malmöfödde Saman Ghoddos gjorde det sista målet när hans Brentford hemmaslog nykomlingen Burnley med 3–0.

Alexander Isak, som missade landslagssamlingen med skada, byttes in i den 69:e minuten hemma mot Crystal Palace. Då ledde hans Newcastle redan med 4–0, vilket också blev slutresultatet.